Jeangu Macrooy boeken

Eigenschappen Jeangu Macrooy boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Op aanvraag

Jeangu Macrooy boeken?

Jeangu Macrooy boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Jeangu Macrooy.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Jeangu Macrooy.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Jeangu Macrooy ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Jeangu Macrooy plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Jeangu Macrooy

Extra informatie Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy zal in Mei 2020 Nederland op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen met een heel onderscheidend lied. Een lied dat je erg raakt.

Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. Op zijn dertiende kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar en twee jaar later begon hij samen met zijn tweelingbroer Xillan eigen nummers te schrijven en op te treden. In 2014 besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in Nederland.
Er ontstond een muzikale samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records.
In april 2016 kwam Jeangu’s debuut-EP ‘Brave Enough’ uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Met eerste single ‘Gold’ mocht Jeangu gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door waar hij sindsdien een graag geziene gast is. ‘Gold’ werd later ook gebruikt in een commercial van HBO. In de zomer stond hij met zijn band op diverse festivals, waarna hij in het najaar met de
Popronde door Nederland trok. Daarnaast stond Jeangu in de voorprogramma’s van Blaudzun, Remy van Kesteren, Bernhoft en Selah Sue, wat in totaal resulteerde in 120 shows in 12 maanden. Het jaar 2016 werd afgesloten met een optreden op Eurosonic/Noorderslag en een nominatie voor een Edison in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’.
Jeangu’s debuutalbum ‘High On You’, waarvoor hij net als bij zijn EP de samenwerking aanging met Perquisite, is energieker en dansbaarder dan zijn voorganger. De melancholie blijft aanwezig in nummers als ‘Circles’ en ‘Sleep You Off’ maar de focus is verlegd naar een rauwer geluid dat vooral naar voren komt in nummers als ‘Crazy Kids’ – een duet met tweelingbroer Xillan – en ‘Head Over Heels’. Nummers als ‘Antidote’ en titelsong ‘High On You’ laten vooral ook Jeangu’s soulvolle kant zien. Dit wordt versterkt door de prominente rol voor de blazers op het album. De rode draad blijft echter Jeangu’s unieke stem die hypnotiseert in het laag en imponeert in het hoog.
‘High On You’ werd op 14 april 2017 uitgebracht via Unexpected Records. Het album kwam binnen in de album charts, werd Radio 1 CD van de week, en werd lovend ontvangen door de pers. Het Algemeen Dagblad gaf het album 4/5 sterren: ‘Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soulveteraan. (…) High on You kan weleens het beste Nederlandse debuut van 2017 blijken te zijn.’ De Telegraaf stelde: ‘Je mond valt open van verbazing, bewondering en ontroering. Wàt een manier om je carrière te beginnen!’ Giel Beelen (3FM) zei: ‘Ik durf te beweren dat dit dè release is van het jaar’ en Oor noemde Jeangu ‘een debutant waar je ècht enthousiast van wordt’.
De release van het album werd gevierd met een eerste eigen club tour door Nederland waarbij 6 van de 7 shows waren uitverkocht. Daarnaast was Jeangu deze zomer met zijn volledige band te zien op verscheidene festivals, waaronder North Sea Jazz en Lowlands. In november/december zal een tweede Nederlandse clubtour volgen.
Ook is een tweede album alweer in de maak dat waarschijnlijk na de zomer van 2018 het levenslicht zal zien.

Jeangu Macrooy boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Jeangu Macrooy, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs en de eventuele overige kosten om een optreden mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Jeangu Macrooy.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid checken, een gratis optie plaatsen  en de boeking(en) voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

Offerte Jeangu Macrooy aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag