Privacy Verklaring ARTIESTENBURO2010 BV

ARTIESTENBURO2010 BV houdt zich bezig met evenementenorganisatie en artiestenboekingen en is gevestigd te Katernstraat 11, 1321 NC, Almere.

Deze privacy verklaring is van toepassing op verwerking van persoonsgegevens door ARTIESTENBURO2010 BV. ARTIESTENBURO2010 BV hecht veel waarde aan het waarborgen van uw recht op privacy. ARTIESTENBURO2010 BV houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De volgende onderwerpen komen in deze verklaring aan bod:

  1. Welke persoonsgegevens verwerken wij van u en met welk doel?
  2. Wat doen we met uw gegevens?
  3. Welke mogelijkheden heb ik om het verwerken van de gegevens tegen te gaan?
  4. Cookies
  5. Klikgedrag
  6. ARTIESTENBURO2010 BV en andere websites
  7. Bewaartermijn
  8. Beveiliging persoonsgegevens en systemen
  9. Wijziging privacy beleid
  10. Vragen
  1. Welke persoonsgegevens verwerken wij van u en met welk doel?

Wij verzamelen op beperkte schaal gegevens van u en wij doen dat met het oog op verschillende doeleinden. Wij verzamelen de volgende persoonsgegevens van u:

  • Naam;
  • Adres;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Bancaire gegevens, waaronder een rekeningnummer of creditcardnummer;
  • KVK (alleen bij boeking)

Het verwerken van uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, bancaire gegevens is noodzakelijk voor het aanbieden, leveren en factureren van de overeengekomen producten en diensten.

Portal van BURO2010 BV (www.artiestenburo2010.nl)

Gegevens zoals NAW / bedrijfsnaam / telnrs en emailadres / site-adres / artiest- en/of event(aanvraag)informatie die via de portal www.artiestenburo2010.nl bij BURO2010 BV binnen komen (zoals: aanvragen offertes, benadering via contactbutton, aanmelding nieuwsbrief) zullen door BURO2010 BV (& zusterbedrijf AAA2010 BV) alleen worden verwerkt voor de volgende doeleinden: offrering, nabel/namail, contacting & contracting, facturering, toezenden BURO2010 BV nieuwsbrief.

Periodiek versturen wij een nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich inschrijven. Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief ontvangen wij van u uw naam, adres en e-mailadres en eventueel uw geboortedatum. Wanneer u heeft ingestemd met de ontvangst van onze nieuwsbrief, gebruiken wij uw e-mailadres om u onze nieuwsbrief, met hierin informatie over onze organisatie, diensten, acties en nieuws met betrekking tot onze evenementen, toe te sturen Bij iedere nieuwsbrief of aanbieding heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van een zogeheten “Opt-out” mogelijkheid. Dit betekent dat u na gebruik van deze mogelijkheid geen aanbiedingen meer zal ontvangen van ARTIESTENBURO2010 BV.

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

  1. Wat doen we met uw gegevens?

Wij gebruiken de verstrekte persoonsgegevens alleen voor de doeleinden zoals wij hierboven hebben omschreven.

Uw gegevens kunnen ook aan een derde partij ter beschikking worden gesteld, zodat deze [derde partij] namens ARTIESTENBURO2010 BV de nieuwsbrief kan versturen. Dit gebeurt echter enkel indien u hier vooraf toestemming voor heeft verleend. Indien u geen prijs meer stelt op het ter beschikking stellen aan de door ARTIESTENBURO2010 BV geselecteerde derden ten behoeve van het verstrekken van informatie of aanbiedingen kunt u zich hiervoor op ieder moment afmelden (“Opt-out”).

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkingsovereenkomst hebben afgesloten.

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

  1. Welke mogelijkheden heb ik om het verwerken van de gegevens tegen te gaan?

U kunt ons met redelijke tussenpozen vragen om inzicht te geven in alle persoonsgegevens die ARTIESTENBURO2010 BV  van u heeft. U kunt ons verzoeken deze persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te wijzigen, af te schermen, over te dragen of te verwijderen. Hiervoor kunt u schriftelijk of per e-mail contact opnemen met R.G. van der Kolk. ARTIESTENBURO2010 BV  zal uiterlijk binnen 4 weken reageren op uw verzoek. Als uw gegevens worden gebruikt voor direct marketingdoeleinden, dan kunt u hiertegen verzet instellen, waarna uw persoonsgegevens niet meer voor dit doeleinde zullen worden gebruikt. Als u zich heeft ingeschreven voor het ontvangen van de nieuwsbrief, dan kunt u zich ook hiervoor op ieder moment weer afmelden. Dit is mogelijk door middel van de afmeldlink onderaan elke nieuwsbrief.

  1. Cookies

ARTIESTENBURO2010 BV kan eventueel gebruik maken van cookies om informatie te verzamelen over haar klanten, voor doeleinden van gerichte communicatie, waaronder het verstrekken van service-informatie rond haar diensten en gerichte marketingactiviteiten rond de evenementen van ARTIESTENBURO2010 BV en eventueel ook van door haar geselecteerde derden. U bent altijd gerechtigd om cookies te weigeren. U kunt daarvoor bij uw webbrowser instellen alle cookies of slechts bepaalde cookies te weigeren. Als u cookies weigert is het echter mogelijk dat bepaalde diensten niet voor u beschikbaar zijn of dat de website niet optimaal functioneert.

  1. Klikgedrag

Op de websites van ARTIESTENBURO2010 BV worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, zonder dat hiermee de bezoekers worden geïdentificeerd. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer op de bezoekers van de website gerichte informatie op de website te zetten.

  1. ARTIESTENBURO2010 BV en andere websites

Op de website van ARTIESTENBURO2010 BV treft u een aantal hyperlinks naar andere websites aan. Met betrekking tot deze websites draagt ARTIESTENBURO2010 BV geen verantwoordelijkheid over de omgang met uw gegevens door deze partijen.

  1. Bewaartermijn

Verwerking van uw persoonsgegevens is beperkt tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Uw persoonsgegevens worden door ARTIESTENBURO2010 BV opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerkingen gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.

  1. Beveiliging persoonsgegevens en systemen

ARTIESTENBURO2010 BV heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de persoonsgegevens van gebruikers te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking.

Ter bescherming van onze systemen en ter controle en voorkoming van misbruik of bedrog slaan wij van ieder bezoek van u aan deze website toegangsgegevens in de vorm van logbestanden op. Deze logbestanden bestaan uit:

  • De website van waaruit u onze website oproept;
  • Het IP-adres;
  • Het tijdstip en de datum van toegang;
  • De http-antwoordcode;
  • De informatie over de browser en het besturingssysteem welke u gebruikt.
  1. Wijziging privacy beleid

Deze tekst en de hieruit vloeiende principes kunnen op elk moment door ARTIESTENBURO2010 BV  gewijzigd worden. Elke aanpassing zal op deze website bekend worden gemaakt. Wij raden u om deze reden aan deze webpagina regelmatig te raadplegen. Het huidige privacy beleid is bijgewerkt op 22-05-2018.

  1. Heeft u nog meer vragen?

Als ARTIESTENBURO2010 BV zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy Policy, of in algemene zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen dan kan dit via email: info@artiestenburo2010.nl of telefoonnummer 036-7600140 tnv Sylvia de Zwijger (data protecion officer).

  1. Bijlage verwerking artiest(*)gegevens

Artiestenburo2010 BV (De aanbieder) plaatst online profielen van ‘artiesten’ op de portal www.artiestenburo2010.nl.

Een profiel bestaat uit 1 of meerdere elementen:

  • De naam van de artiest (het product: vaak herleid naar een natuurlijk persoon)
  • Tekstuele informatie over de artiest (en de performance)
  • (soms) YouTube van de artiest
  • (soms) 4 gerelateerde artiesten bepaald door Artiestenburo2010 BV

Deze profielen dienen een tweeledig doel:

1) ter exploitatie van de artiest die, middels presence op andere sites/portals of via zijn/haar toestemming (of zijn/haar zakelijke vertegenwoordiger), aangeeft werkzaam te (willen) zijn in dit werkveld.

Bij de verwerking van de artiest zijn/haar persoonsgegevens hanteert Artiestenburo2010 BV een werkwijze die Rechtmatig is en die behoorlijk en transparant is. Daarbij worden minimale (zie profiel) en alleen juiste persoonsgegevens gebruikt/verwerkt. Deze gegevens zullen worden gepubliceerd op (alleen) de portal en nooit langer dan noodzakelijk voor het doel.

Voor de bescherming van de gegevens zijn door Artiestenburo2010 BV passende technische en organisatorische maatregelen genomen (zie vorige bepalingen).

2) Een totaalaanbod in kaart brengen voor cliënten die actief of passief op zoek zijn naar een passende invulling van een event, waarbij de artiest mogelijk een rol kan/wil spelen.

Vermeld moet worden dat Artiestenburo2010 BV bemiddelt en (in veel gevallen) niet het directe management is van de artiest. Daar waar in tekst op de portal gesproken wordt over “Boek direct”, is dit slechts bedoeld als “call to action” om de cliënt te stimuleren om nu te boeken (nu: als zijnde het momentum waarop de informatie getoond wordt en beschikbaar is d.m.v. een contact-aanvraagformulier). Ook daar waar tekst staat weergegeven als (of in de strekking van…): “de artiest kunt u boeken/inhuren bij het bekende en officieel erkende artiestenboekingsbureau” wil de aanbieder géén exclusiviteit claimen, bedingen of uitstralen. Met genoemde tekst geeft aanbieder slechts haar rol (in de keten) aan als zijnde (vaak) bemiddelaar, met als hoofdfunctie ‘boeker/boekingskantoor’.

Grondslag voor de profielen:
In veel gevallen heeft De aanbieder toestemming gekregen van de artiest (of zijn/haar rechtsgeldige vertegenwoordiger). De profielinformatie is verkregen via de artiest of zijn/haar vertegenwoordiger.

Ook als er geen actieve toestemming is gegeven door de artiest aan aanbieder, is er – in zijn algemeenheid – een gerechtvaardigd belang op publicatie van deze profielen.
“Het beroep van artiest brengt nu eenmaal met zich mee dat hij/zij publiekelijke bekendheid heeft/krijgt. Bovendien wenst een artiest in zijn algemeenheid ook publiekelijke bekendheid (en/of wenst deze te verkrijgen), omdat de artiest (mede) afhankelijk is van boekingen als onderdeel van zijn/haar exploitatie. Sales-ondersteuning (en/of promotie) van Artiestenburo2010 BV heeft daarmee een gerechtvaardigd belang. De aanbieder brengt – met de profielen op de portal – een uniek totaalaanbod in kaart  (d.m.v. profielen) die artiest een etalage geeft (win-win). Leads van de portal worden ondergebracht bij BURO2010 BV als zijnde een kwalitatief, gerenommeerd en gerespecteerd bureau (CLC-VECTA Branche lid). Dit tot genoegen van vele cliënten die een dergelijk overzicht graag blijken te gebruiken voor oriëntatie, informatie, boekingen.

Het opstellen van het profiel is noodzakelijk om sales en traffic te genereren en de boeking logistiek (en digitaal) in behandeling te kunnen nemen. Daarmee is het profiel ook noodzakelijk voor (de voorbereiding) op de uitvoering (het optreden/de verschijning). De profielinformatie is daarbij gebaseerd op openbare informatie zoals google, promotiemails- en brochures vanuit de artiest zelf of zijn/haar managementbureau, of via marktoriëntatie.

Artiestenburo2010 BV respecteert het recht op privacy van de artiest ten alle tijden. Vanuit de rol van de artiest als performer en als publiekelijke bekendheid – in relatie tot de functie als wederverkoper van de aanbieder – kan enige inbreuk niet aan de orde zijn; enkel een naam, omschrijving en (eventueel) video zal worden gepubliceerd om het profiel op te stellen. Daarnaast kan het doel – het in kaart brengen van een totaalaanbod – ook niet op een minder nadeligere manier worden bereikt door aanbieder, omdat ieder aanbod een naam moet bevatten en een korte omschrijving van het profiel van de artiest om de consument/het bedrijf voldoende en adequaat te kunnen informeren.

Indien (alleen) de artiest nadelige gevolgen verwacht en/of ondervindt en (schriftelijk) aangeeft invoer, plaatsing en publicatie niet toe te staan, dan zal aanbieder direct en altijd het profiel geheel verwijderen uit alle databestanden (Aanbieder heeft geen invloed op eventueel opgebouwde google-vindbaarheid (en zichtbaarheid) van in het verleden geplaatste oude- of nog in code bestaande profielen/links). Uiteraard eindigt de termijn van de bewaring van de gegevens ook direct bij het verwijderen van het profiel. Als bewaartermijn van de profielinformatie (en/of als beoordelingsmoment) hanteren wij de laatst gedane boeking. Als informatie eerder ge-update dient te worden verzoeken wij u ons dat kenbaar te maken. Deze wijzigingen zullen dan direct worden toegepast.

Artiest heeft altijd het recht op inzage en wissing van persoonsgegevens en/of het profiel. Wij verzoeken u dit kenbaar te maken aan onze data protection officer Sylvia de Zwijger: info@artiestenburo2010.nl

 (*) definitie van ‘Artiest’ binnen deze portal: de (beroeps)beoefenaar op het gebied van kunst, amusement, sport, en/of media (zoals, maar niet uitsluitend, een artiest, musicus, presentator, spreker, sporter, (tv)personality) en/of de persoon die technische, productionele of artistieke bijstand aan deze (beroeps)beoefenaar verleent.

 

Versie : 22-05-2018