Ruth Jacott

Eigenschappen Ruth Jacott boeken

Prijs
v.a. 5.950
Tijdsduur
30 min.
Geluid
Geluid tot ca. 350 p.

Ruth Jacott boeken?

Ruth Jacott boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Ruth Jacott.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Ruth Jacott.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Ruth Jacott ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Ruth Jacott plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Ruth Jacott

Extra informatie Ruth Jacott

Ruth Jacott werd geboren in Paramaribo, Suriname.
Als negenjarige verhuist zij naar Nederland en sinds haar zeventiende is zij professioneel bezig.
In 1986 wint Ruth met het VARA-team, Lisa Boray en Marielle Tromp, de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen. In 1987 vertolkt Ruth de hoofdrol in de musical “Cats” van “Grisabella”. Deze rol speelt zij ook nog enkele maanden in Zwitserland.
In 1989 krijgt zij de rol van “Dinah” in de musical “A Night at the Cotton Club” met o.a. Humphrey Campbell en Madeline Bell.

Voor haar prestaties in beiden musicals ontvangt Ruth in 1989, een “Zilveren Harp”. In 1993 vertegenwoordigt zij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Ierland, met het nummer “Vrede” behaalt zij een zesde plaats. Na het songfestival kreeg zij bekendheid bij het grote publiek. Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgen de jaren daarop en bereiken de gouden, platina en dubbel platina status. In 1995 komt Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgen er meer. In 1996 besluit de Stichting Conamus haar te lauweren met een “Gouden Harp” vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Het juryrapport looft met name haar spectaculaire liveshows.

Seizoen 2007/2008 staat Ruth op de planken met de vertolking van “Billie Holiday”.
Uitgebracht door V&V entertainment en waarvoor Ruth de ‘”John Kraaijkamp Musical Award.” ontving voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. In deze intieme theaterproductie liet Ruth Jacott, bijgestaan door drie tegenspelers en een combo bestaande uit vijf muziekanten, de roerige jazztijden herleven met wereldberoemde nummers. In het verlengde van de musical Billie Holiday verschijnt in 2010 het album “A Tribute To Billie Holiday”, opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Michael Abene. Ruth heeft in november 2011 de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen voor haar album ’A Tribute To Billy Holiday’.

In 2011 start Ruth i.s.m. V&V Entertainment een nieuwe theaterproductie ‘Simply The Best’, ruim 70 voorstellingen zijn er in de grote theaters in Nederland gegeven. Het theater programma bestaat uit liedjes van Jacott’s muzikale heldinnen uit de soul en jazz, zoals Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross, Beyoncé en vele anderen. Met indrukwekkende anekdotes en herinneringen meesterlijk verteld door Ruth zelf.

2013 tourt Ruth Jacott door het land met de productie, i.s.m. Albert Verlinde Entertainment , ‘A Lady On Stage’ met wederom een live orkest. De titel is ontleend aan de prachtige moderne klassieker “Quiet please, there’s a lady on stage”. Een lied dat prachtig beschrijft hoe het is om als vrouw alleen op het podium te staan. Haar eigen successen wisselt ze af met de muzikale parels van andere Lady’s. Geluk en verdriet, hoogtepunten en dieptepunten, meezingers en luistermomenten.

Na een zeer succesvolle theatertournee waarin Ruth ruim 60 voorstellingen gaf door het hele land heeft ze de smaak te pakken om nu ook met liveband op te treden. Met name deze band, die uit 5 jonge gedreven muzikanten bestaat o.l.v. Elvis Ediagbonya.

De bezetting is piano, keyboards, drums, gitaar, basgitaar en backing vocal. Het programma duurt max. 2 x 50 minuten waarin ballads en uptempo nummers elkaar afwisselen. Een feest der herkenning want alle grote hits komen aan bod. Maar daarnaast zingt Ruth ook enkele nummers van haar laatste cd ‘Ik adem je in’.

Ruth Jacott boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Ruth Jacott.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs en de eventuele overige kosten om een optreden van mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Ruth Jacott.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Ruth Jacott. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Ruth Jacott checken, een gratis optie plaatsen op Ruth Jacott en de boeking(en) van Ruth Jacott voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

Offerte Ruth Jacott aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag