Trijntje Oosterhuis boeken

Eigenschappen Trijntje Oosterhuis boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
1x30 min.
Geluid
Exclusief

Trijntje Oosterhuis boeken?

Trijntje Oosterhuis boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Trijntje Oosterhuis.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Trijntje Oosterhuis.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Trijntje Oosterhuis ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Trijntje Oosterhuis plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Trijntje Oosterhuis

Extra informatie Trijntje Oosterhuis

Dit Is Voor Mij

Biografie
Als je muzikaal al zo veel hebt gedaan als Trijntje Oosterhuis, is het een uitdaging om verfrissend voor de dag te komen. Maar met haar nieuwe album Dit Is Voor Mij is dat haar méér dan gelukt. Vooral door verrassende samenwerkingen met bekende schrijvers én een onverwachte producer: Jelte Tuinstra, oftewel Jett Rebel.

Al jaren stond het bovenaan haar verlanglijstje: een album met originele, nieuw geschreven Nederlandstalige liedjes. Een nieuw avontuur voor wat we misschien de meest veelzijdige zangeres van Nederland kunnen noemen, want de carrière van Trijntje Oosterhuis besloeg al vele, uiteenlopende muziekstijlen. Ze maakte naam als zangeres van Total Touch, bracht meerdere edities uit van een Burt Bacharach Songbook, werkte zowel met het Clayton-Hamilton Jazz Orchestra als met rockchick Anouk en was onderdeel van de Ladies of Soul. Enkele van haar grootste hits scoorde ze met Nederlandstalige nummers, zoals De Zee, Wereld Zonder Jou (met Marco Borsato) en Ken Je Mij. Maar hoewel ze de laatste jaren zowel Leven Van De Liefde maakte met de mooiste bestaande Nederlandse liedjes en Mensen Veel Geluk met de pareltjes van haar vader Huub, was een heel album met originele Nederlandstalige liedjes er nog nooit van gekomen.
Tot nu, want hier is Dit Is Voor Mij. Dat kwam er niet vanzelf: het proces van haar nieuwe album begon met héél veel schrijfsessies. Trijntje ging aan het werk met de crème de la crème van de Nederlandse songschrijverswereld, waaronder Glen Faria, Alain Clark, Henny Vrienten, The Companions, Freddy Tratlehner (Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig), Linde Schöne, Diggy Dex, Joost Marsman, Sander Rozeboom, Leo Alkemade, Skiggy Rapz, Han Kooreneef en René van Mierlo. Maar ook Engelsman James Hallawell, met wie ze eerder werkte, kwam eraan te pas, én haar eigen levenspartner Alvin Lewis.

Het resultaat is een frisse en vrolijke plaat met een positief gevoel. Het zaadje voor haar nieuwe geluid werd zo’n vier jaar geleden al geplant in een vroege schrijfsessie met onder meer Glen Faria in haar toenmalige huis op het Noord-Hollandse platteland. “Ik wilde eighties, disco, een R&B-achtige sound. Dat kwam er bij het schrijven ook uit; iedereen vóelde het. Uit een heel weekend samenwerken kwam de basis voor Wat Je Doet Met Mij, nu een van de liedjes op de plaat. Van daaruit zijn we verder gaan werken.”
Hoewel Trijntje in haar lange carrière (dit jaar viert ze 25 jaar in het vak) al veel genres ‘tackelde’, was het voor haar eerste Nederlandstalige album vooral belangrijk dat ze een eigen geluid vond dat helemaal bij haar paste. “Een eigen album met nieuw repertoire moet zijn wat je bént”, beaamt ze. “En ik hou toch het meest van soul, R&B, mooie glamourballads, rijke harmonieën en grote, swingende nummers. Ik ben geen singer-songwriter met gitaar of rockchick. Wat op deze plaat te horen is, is organisch tot stand gekomen.”
Is het qua geluid helemaal haar stijl, wat betreft de teksten is Dit Is Voor Mij misschien haar meest persoonlijke album ooit. “Ik heb eerder liedjes gezongen die over mijn eigen leven gingen”, zegt Trijntje. “Het grote verschil daarmee is dat ik op dit album aan bijna alle nummers zelf heb meegeschreven. Dat maakt dat deze plaat nóg meer mijn identiteit heeft. Het is de waarheid over wie ik ben en waar ik nu sta.” Trijntje wist gelijk dat ze voor dit album de liedjes ook zelf móest schrijven. “Het stadium van alleen nummers zingen van anderen ben ik wel gepasseerd. Op een gegeven moment wordt het ongeloofwaardig als je zelf niets inbrengt. Ik ben een moeder van drie kinderen, vier met mijn bonuskind erbij, en weet wat de thema’s zijn waar ik over wil zingen. Over wat me bezighoudt, hoe ik in het leven sta en de ontwikkeling die ik doormaak kan ik zelf ook veel zeggen.”
De liedjes beschrijven verschillende fases in haar leven: het vinden van een nieuwe liefde, het vernieuwde gezinsgeluk dat daaruit voortkwam, haar moederschap, maar ook de periode waarin ze aan alles ging twijfelen, zelfs aan haar muzikale carrière. Over die tijd gaat Mijn Hart. “Het beschrijft het gevoel dat je je over alles vertwijfeld voelt. Over wankelen, dingen die als zand tussen je vingers door glippen, maar ook over het zelfvertrouwen weer terugvinden. In het liedje zing ik dat mijn hart weer van mij is, dat ik het heb teruggevonden en ik weer bij mezelf hoor.”
Wat Je Doet Met Mij gaat over de periode dat Trijntjes huidige partner Alvin in haar leven kwam, waardoor ze de sparkle en het vertrouwen daarin weer terugvond. Maar liefst twee liedjes op het album gaan over haar kinderen: Als Ik Je Laat Gaan over de oudere jongens, die ze met zelfvertrouwen het leven in wil sturen. En voor de vrouw die ze het leven schonk Maël, een lief, mooi liedje voor en over de dochter die haar nieuwe gezin verbond. Blijf is van de hand van Han Kooreneef. “Dat heb ik niet geschreven, maar dat had zo gekund. Toen ik het hoorde, verwoordde het zó mijn gevoel uit de tijd dat liefdesverdriet door mijn hart sneed. Herkenbaar voor veel mensen, denk ik.”

Hoewel ze dus ook de nare periodes in haar leven bezingt, is Dit Is Voor Mij vooral een positieve, krachtige plaat geworden, benadrukt Trijntje. “Ik ben nu op een plek waarin ik sterk ben, me beter voel dan ooit en mezelf accepteer.” Ze zit lekker in haar vel, vond nieuw levensgeluk. Die vibe is duidelijk hoorbaar op de eerste single van het album, Dit Is Voor Mij: een staaltje female power. Samen met Linde Schöne schreef Trijntje een echte powertrack over dat je er mag zijn en het weer tijd is om te shinen. “Het gaat erover dat je de liefde in jezelf vindt. Soms neemt het leven je in beslag, dat hoort er nu eenmaal bij, maar nu is het ook weer ‘me time’; tijd om het hier en nu te vieren.”
Net zoals ze verrassende combinaties vormde met de schrijvers die ze om zich heen verzamelde, bestaat ook het muzikale team uit twee mannen die je misschien niet meteen bij Trijntje had bedacht. Dennis van Leeuwen, bekend als de voormalig gitarist van rockband Kane, stelde Trijntje voor aan de ultieme producer voor haar plaat: Jelte Tuinstra, oftewel Jett Rebel. Met alle liedjes die ze al had geschreven, gingen ze samen aan het werk. “Jelte is een enorm muzikale gast”, vertelt de zangeres. “We zijn aan elkaar gewaagd: ik ben verwend met allerlei producers uit het buitenland waarmee ik heb gewerkt en had iemand nodig die skills heeft op dat niveau. Dat heeft Jelte. Als producer heeft hij zich laten gelden. De demo’s waren al te gek, maar zijn nu nóg mooier doordat hij soms iets heeft aangevuld, maar op andere plekken te koesteren wat er al was. Daar is hij heel volwassen mee
omgegaan, zonder zijn frisse sound te verliezen. Tegelijk was het alsof ik met een jonger broertje werkte, we hebben veel lol gehad.”
Het moge duidelijk zijn: Trijntje is dolblij met haar eerste zelfgeschreven Nederlandse album. Ze kan niet wachten tot ze haar liedjes straks live kan spelen in clubs door Nederland, met onder meer haar vriend Alvin, die bandleider is. “Het feit dat ik heb mogen samenwerken met al die jonge, frisse blikken heeft zo veel bijgedragen. Het proces was geweldig; we hadden plezier, zonder ego’s of moeilijk gedoe. Ik heb van tevoren eerlijk gezegd: jongens, ik zoek naar een eigen geluid en wil kijken waar we uitkomen. Of het ook op de plaat komt, kan ik nog niet beloven. Dat vond niemand erg, ik voelde dat ze het me gunden. Voor mij refereert dit album aan vroeger: het onbevangene, lekker muziek maken zonder dat er van alles aan hangt. Puur gaan voor de liedjes. En dat is gelukt.”

Trijntje Oosterhuis boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Trijntje Oosterhuis, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs en de eventuele overige kosten om een optreden mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Trijntje Oosterhuis.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid checken, een gratis optie plaatsen en de boeking(en) voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

Offerte Trijntje Oosterhuis aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag