Sprekers boeken BURO2010

Eigenschappen Chiem van Houweninge boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

Chiem van Houweninge boeken?

Chiem van Houweninge boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Chiem van Houweninge.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Chiem van Houweninge.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Chiem van Houweninge ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Chiem van Houweninge plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie Chiem van Houweninge

Professionele acteur en auteur van onder andere ‘Zeg eens AAA’ en ‘Oppassen’

Chiem van Houweninge kwam via zijn studie antropologie, met als bijvak ‘dramaturgie’, bij het toneel terecht. Voor dit bijvak dramaturgie liep hij in 1964 een korte stage bij het Shakespeare Memorial Theatre bij regisseur Peter Hall. Toen hij zijn studie antropologie voltooid had, besloot hij zich verder op toneel te richten en ging op zijn 24e naar de Toneelschool Amsterdam.

Als acteur speelde hij vervolgens onder andere in diverse theatergezelschappen van Jules Croiset, het Nieuw Rotterdams Toneel en het Amsterdams Toneel. Bij laatstgenoemd gezelschap had hij in 1971-1972 samen met Hugo Claus en Dolf de Vries de artistieke leiding. In de periode daarna, van 1972-1984 was hij als acteur auteur actief bij het Publiekstheater en was daar tevens lid van de artistieke leiding. Vanaf 1984 tot en met vandaag de dag is Van Houweninge freelance actief als auteur, acteur, regisseur en producent.

Van Houweninge speelde in tal van TV- en Bioscoopfilms in binnen en buitenland en schreef scripts voor diverse toneelstukken, waaronder Pachacamac, waar hij in 1966 de Visser Neerlandia Prijs voor ontving. Hij schreef het scenario voor de spraakmakende televisieserie ‘Zeg Eens AAA’ I II (221 afleveringen). Hij schreef deze serie samen met Alexander Pola, later heeft zijn vrouw, Marina van Houweninge-De Vos ook aan dit script meegewerkt. In 1984 ontvingen zij hier de Gouden Televisier Ring voor. 12 jaar later kreeg hij voor de serie ‘Oppassen’, die 13 jaar op de buis was, eveneens een Gouden Televisier Ring. Van Houweninge was hoofdauteur van deze serie en tevens producent. Deze serie is 14 jaar op prime time uitgezonden.

Hiernaast was Van Houweninge als scenarioschrijver actief voor diverse TV-films (o.a. Storm in mijn hoofd) en bioscoopfilms (o.a. De Inbreker). Van Houweninges activiteiten reiken verder dan Nederland. Zijn studie Russisch heeft ervoor gezorgd dat hij samen met Ton Lutz stukken van Tsjechow heeft vertaald naar het Nederlands. Als acteur en auteur heeft hij Duitsland inmiddels ook ruimschoots zijn sporen verdiend (o.a. TATORT -SCHIMANSKI).

Tot slot is Van Houweninge een half jaar Visiting Professor geweest op de Universiteit van Amsterdam en gaf daar colleges over scenarioschrijven en scenarioanalyse. Hij heeft hierover diverse workshops gegeven in binnen- en buitenland. Hij is daarom bij uitstek geschikt om binnen 1 of 2 dagen samen met een managementteam een scenario te schrijven en uit te werken. Naast deze interactieve vorm, geeft hij ook lezingen over zijn vak en vertelt hij graag over de productie van toneel/film en tv-films.

 

Chiem van Houweninge boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Chiem van Houweninge.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Chiem van Houweninge, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Chiem van Houweninge en de eventuele overige kosten om een optreden van Chiem van Houweninge mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Chiem van Houweninge.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Chiem van Houweninge. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Chiem van Houweninge checken, een gratis optie plaatsen op Chiem van Houweninge en de boeking(en) van Chiem van Houweninge voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Chiem van Houweninge, BOEKINGSBUREAU Chiem van Houweninge, BOEKINGSBURO Chiem van Houweninge, ENTERTAINMENTBUREAU Chiem van Houweninge, ENTERTAINMENTBURO Chiem van Houweninge, ARTIESTENBUREAU Chiem van Houweninge, BOEKINGSKANTOOR Chiem van Houweninge, IMPRESARIAAT Chiem van Houweninge, MUZIEKBURO Chiem van Houweninge, MUZIEKBUREAU Chiem van Houweninge, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Chiem van Houweninge, ARTIESTENBOEKINGSBURO Chiem van Houweninge, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Chiem van Houweninge.

 

Offerte Chiem van Houweninge aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag