Eigenschappen Peter Tetteroo boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

Peter Tetteroo boeken?

Peter Tetteroo boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Peter Tetteroo.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Peter Tetteroo.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Peter Tetteroo ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Peter Tetteroo plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie Peter Tetteroo

Wereldreiziger met een boodschap

Peter Tetteroo reist ruim twintig jaar de wereld over voor Nederlandse en buitenlandse omroepen. Hij kreeg meerdere internationale prijzen; zijn documentaire ‘Welcome to North Korea’ leverde hem een International Emmy op in New York.

Tetteroo is een gedreven dagvoorzitter. Never a dull moment als hij wordt uitgenodigd om uw congres of seminar voor te zitten. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) werd zijn specialiteit. Op dat gebied is hij praktijkman bij uitstek: bekend met de wereld van zowel bedrijfsleven als hulporganisaties, overheden en instanties. Altijd vanuit een eigen invalshoek, en nooit bang voor heilige huisjes. Oog in oog met oorlogsslachtoffers wereldwijd, maar ook thuis in de probleemwijken van Nederland. Die ervaringen delen is zijn passie. Zijn nuchtere blik maakt hem een verfrissend dagvoorzitter die lijn brengt in complexe materie, en vertrouwde thema’s verrassend anders benadert.

Er is nauwelijks een crisisgebied in de wereld waar hij niet is geweest. Tetteroo geeft mediatrainingen en masterclasses over communicatie en massamedia (zelfs in Qatar voor het Arabische televisiestation Al Jazeera). Zijn lezingen onder de titel: ‘Observaties van een Ooggetuige’ worden regelmatig als onvergetelijk betiteld.

Tetteroo, een niet te stuiten verteller, wordt gedreven door de ontembare drang om zijn ervaringen te delen. Regelmatig dubbelen zij lezingen de afgesproken lengte. Hij neemt zijn publiek mee de hele wereld over, geeft inzichten in de macht van de media, maar behandelt ook de meest netelige onderwerpen in de hedendaagse maatschappij: de multiculturele samenleving, het taboe rond zelfdoding onder ouderen, de economische afhankelijkheid van Afrika van Westerse landen, etc.

Daarnaast is hij een scherp dagvoorzitter: zuiver maar meedogenloos. Snel tot de kern van de materie komen is zijn tweede natuur.

Last but not least: Tetteroo heeft twintig jaar ervaring met mediatrainingen, zowel individueel als in groepsverband: op het gebied van televisie of de media in het algemeen.

Tetteroo’s veelbewogen carrière begon toen hij na zijn stage bij KRO’s ‘Brandpunt’ als leerling-verslaggever zijn eerste buitenlandse opdracht kreeg. Dat was op 7 november 1989, en de bestemming van zijn reis was… Berlijn.

Twee dagen later viel de Muur. Tetteroo zat op dat moment in het oostelijk deel van de stad. Voor hij het wist bevond hij zich midden in een historische gebeurtenis. Die nacht, op 9 november, was hij er getuige van dat jongeren hun leven waagden, de gevreesde Vopo’s (grenspolitie) negerend. Ze klommen over de muur en liepen naar het Westen, naar de vrijheid. Tetteroo liep met hen mee, samen met zijn cameraman. Instinctief deed hij waar hij voor gekomen was: verslag leggen. Na Berlijn volgde de ene historische gebeurtenis op de andere. Hij was getuige van machtswisselingen in Roemenië, Rusland, Joegoslavië (waar hij de Radovan Karadzic interviewde), Georgië, Indonesië, Afghanistan, Irak, zeker twintig keer naar Afrika, et cetera. Het voor journalisten ontoegankelijke Noord-Korea bezocht hij onder een valse identiteit.

“Reizen verrijkt me. Bijna dagelijks word ik geconfronteerd met essentiële levensvragen. Vragen die je niet naast je neer kunt leggen als je in verre oorden wordt getroffen door de grilligheid van het lot. Ik stel die vragen aan de orde in mijn documentaires, maar ik wil er meer mee doen. Daarom geef ik er graag lezingen over. Ik vertel aan de hand van fragmenten uit reportages wat mensen overkomt. Ik laat verbanden zien, probeer verder te kijken dan het voor de hand liggende oordeel.

In Afghanistan werd ik geconfronteerd met veel dodelijke slachtoffers. Ik voelde me schuldig toen ik weer wegging, terug naar mijn eigen, veilige wereldje. Tot er een man naar me toe kwam en zei: ‘Het is al erg genoeg dat hier zoveel mensen sterven, het zou nog erger zijn als de wereld het niet wist.’

Die ervaringen delen met een zaal vol mensen is voor mij een zeer sterke drijfveer”

Voor de lezingen zijn er veel mogelijkheden. Enkele opties:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als het ergste stof van de crisis straks neerdwarrelt, en het bedrijfsleven weer in de lift stapt, zal het zeker weer op de agenda komen: MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Tetteroo nam tientallen initiatieven onder de loep. Verrassende inzichten en tips die de discussie prikkelen.

Negatief Reisadvies

Werken onder extreme omstandigheden: het is iets wat verslaggevers van actualiteitenrubrieken dagelijks doen. Irak, Afghanistan, Congo, Rusland, Israël. Maar ook Colombia en Noord-Korea. Plaatsen waar altijd iets anders gebeurt dan je verwacht. Hoe opereer je in landen waar het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies voor geeft? En waarom wil je daar naar toe? U hoort de verhalen achter de reportage. Peter zal fragmenten van reportages uit Netwerk en EénVandaag vertonen, maar vooral: vertellen over de achtergronden. Wat gebeurt er voordat zo’n verhaal uitgezonden kan worden? Telkens weer een aaneenschakeling van onzekerheden, waardoor een missie soms tot op het laatste moment ongewis blijft. Deze avond hoort u wat u nooit ziet.

Observaties van een ooggetuige

Bijna twintig jaar reisde Peter van brandhaard naar brandhaard. Met name de missies naar Afrika maakten veel vragen in hem los. Vragen die iedereen zich zou stellen die getuige is geweest van de misère die de wereld biedt. Vooral als je daarna weer een harde landing op Schiphol maakt. Het contrast met de luxe van Europa is groot.Nederland is trots op de 0,8 procent van het BNP die wij vrijmaken voor ontwikkelingssamenwerking. Maar is dat inderdaad zo veel? En, belangrijker: wat is onze betrokkenheid bij de problemen van een land als, bijvoorbeeld, Congo? Wat is de relatie tussen ons mobieltje en hun burgeroorlog? Er kwamen in Congo in tien jaar tijd naar schatting tussen de 4 en 5 miljoen mensen om. Waarom leren onze kinderen daar niets over op school? Zelfs in deze tijd zijn die vragen reëel; juist in deze tijd.Op dit moment werkt Peter met een team van journalisten en cameramensen aan een film over die vragen.

Onzichtbaar Verleden

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur werd neergehaald. Voor ‘Brandpunt’ was Peter in 1989, als beginnend journalist, getuige van deze historische gebeurtenis. Peter vertelt wat er die avond en nacht gebeurde, minuut voor minuut, en hoe een volk zijn geschiedenis in eigen hand nam. Maar er is meer. Want: wat deed Duitsland daarna met dit verleden? In Berlijn is bijna niets meer te zien wat aan die afschuwelijke periode herinnert. Op een paar stukjes na is de Muur weg. Het is voor de hand liggend dat Duitsland zo snel mogelijk wilde afrekenen met dat verleden. Maar: wat doet dat met de slachtoffers, die niet in de gelegenheid zijn hun kleinkinderen te laten zien wat hen is aangedaan?

De macht van de media

Wat in de krant staat is waar. Wat in het Journaal gezegd wordt klopt altijd. Is dat echt zo? Welke afwegingen zitten er achter? In hoeverre sluit de belevingswereld van journalisten aan bij die van de hedendaagse maatschappij? Vragen waar het publiek zelden antwoord op krijgt. Tegelijkertijd hebben de media macht. Veel macht. Zeker als er een camera bij is.

De multiculturele samenleving

Het is een onderwerp waarover iedereen zich een mening permitteert. Maar de discussie over de multiculturele samenleving is nooit eerlijk gevoerd. Kanttekeningen van een expert tegen wil en dank.

Peter Tetteroo boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Peter Tetteroo.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Peter Tetteroo, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Peter Tetteroo en de eventuele overige kosten om een optreden van Peter Tetteroo mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Peter Tetteroo.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Peter Tetteroo. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Peter Tetteroo checken, een gratis optie plaatsen op Peter Tetteroo en de boeking(en) van Peter Tetteroo voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Peter Tetteroo, BOEKINGSBUREAU Peter Tetteroo, BOEKINGSBURO Peter Tetteroo, ENTERTAINMENTBUREAU Peter Tetteroo, ENTERTAINMENTBURO Peter Tetteroo, ARTIESTENBUREAU Peter Tetteroo, BOEKINGSKANTOOR Peter Tetteroo, IMPRESARIAAT Peter Tetteroo, MUZIEKBURO Peter Tetteroo, MUZIEKBUREAU Peter Tetteroo, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Peter Tetteroo, ARTIESTENBOEKINGSBURO Peter Tetteroo, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Peter Tetteroo.

 

Offerte Peter Tetteroo aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag