Moke

Eigenschappen Moke boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
60 min.
Geluid
Op aanvraag

Moke boeken?

Moke boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Moke.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Moke.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Moke ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Moke plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Moke

Extra informatie Moke

Biografie Moke
In de vaderlandse popmuziek is de o zo normale buurman het ijkpunt van de ambities. `Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.` Dat soort polderkolder, hoor je maar al te vaak. Mag het een keertje anders? We willen ook eens een vette portie `attitude, maaaan!` Stoere gasten die rocken zoals het in Cool Brittania zo heel gewoon is. Eindelijk is er een Nederlandse band opgestaan, die daar voor recht voor z`n raap voor uit durft te komen: Moke. Dat zijn echt je buren niet.

Beluister hun debuutalbum Shorland en je hoort ook een vette productie die klinkt als een Britse klok plus een tiental nummers waarmee je de concurrentie internationaal zonder pardon kunt aangaan. Niet voor niks speelde Moke op verzoek van hun held en stijlicoon zelf reeds in het voorprogramma van `the Modfather` Paul Weller in diens eigen Londen.

Hoe zit het met de inhoud? Niet om duur te doen, maar echte kunst gaat ergens over. Dat klopt hier ook. Misschien is het een vies woord, maar Shorland zou je een conceptalbum kunnen noemen. Niet dat het ooit zo bedoeld is, maar er blijkt een rode draad door alle nummers te lopen. Zanger Felix Maginn is oorspronkelijk een Belfast kid. Hij heeft dus nogal het een en ander meegemaakt in het door sektarisch geweld geteisterde Noord-Ierland. `Rock `n` roll is voor mij meer dan alleen gitaren en drums, er mag best iets meer in zitten. De boodschap van dit album is heel positief. Je moet niet blijven kijken naar het verleden, maar je moet het vizier richten op de toekomst. We moeten samenleven om voort te gaan.` Wie niks heeft met goede popteksten, houdt schitterende melodieuze nummers over met een lekker indie poprandje. Wie wil, kan meezingen als een heuse Ier.

De release van het album markeert het einde van een tijdperk, waarin de band naar zijn juiste vorm heeft gezocht. Het begint met vele audities, en het eindigt met een band waarin alle puzzelstukjes op de juiste plek zijn gevallen. `Het is net als in de film The Magnificent Seven,` vergelijkt Maginn dit proces.`De held in de film kon de gunslingers die een Mexicaans dorp bedreigde niet in z`n eentje aan. Dat kon alleen met behulp van een groep toegewijde volgelingen.` Zo is het met Moke ook gegaan. “De beste vriendschappen worden opgedaan in de loopgraven, verduidelijkt Maginn. Phil Tilli, zijn onafscheidelijke sidekick, bevestigt dit beeld: `De enige gast met wie ik ooit in Nederland dit soort band zou kunnen beginnen, was Felix.` Drummer Rob Klerkx, een van Maginns oude strijdmakkers, toetsenist Eddy Steeneken en bassist Marcin Felis completeren de line-up. Met deze band moeten ze de wereld aankunnen. Zo klinken ze ook: strak, vet en onontkoombaar.

De titel Shorland slaat op de Jeepachtige terreinwagen van de bezetter, die de inwoners van Belfast altijd zo veel angst inboezemde. ‘ Emigration Song’ gaat over Maginns vertrek uit Ierland. `Ik kon niet anders dan maar weggaan,` zegt Maginn. `Het ging niet eens zozeer om het ontbreken van een goede toekomst daar, als wel om dat ik daar niet kon doen wat ík wilde doen. De situatie was veel slechter bij mijn vertrek destijds.` Je kunt de man weghalen uit Ierland, dat betekent niet dat Ierland weg is uit de man. `Van mij mag je vasthouden aan hetgeen je dierbaar is. Met `n vlag wapperen, kan geen kwaad, zolang je er maar geen nare bijbedoelingen bij hebt.`

Sinds de release van het album in maart 2007 is er een hoop gebeurd rond Moke. De CD verschijnt overigens met een opvallende sticker met daarop de aanbeveling ”F***ING SMASHING TUNES’ – Paul Weller.’ Nationale bekendheid wordt verworven met een spraakmakend interview en een kort live optreden in de dagelijkse VARA talkshow De Wereld Draait Door (DWDD) op Nederland 3. Inmiddels staat de band er elke laatste vrijdag van de maand in een speciaal item met betrekking tot het maandoverzicht. Moke speelt dan muzikaal in op een aantal actuele discussiethema’s. Dankzij DWDD is het grote publiek er ook achter gekomen wie toch die band is achter dat knallende nummer met die vette riff dat in het voorbije voetbalseizoen steeds terugkeert aan het eind van de Champions League uitzendingen van de publieke omroep, als alle hoogtepunten nog éénmaal op een rijtje worden gezet. Last Chance, zoals de track heet, wordt uiteindelijk uitgebracht als de eerste single van Shorland.

Enkele dagen na die allereerste keer in DWDD, waarmee Moke in één klap op de kaart is gezet, is het alweer raak. De band staat op het Brits-georiënteerde festival London Calling in Paradiso temidden van een programmering met verder louter aanstormend jong talent uit het Verenigd Koninkrijk. Moke is de eerste Nederlandse band in de vijftienjarige geschiedenis van dit gerenommeerde festival die deze eer ooit te beurt is gevallen. Moke beleeft een vliegende start. Zo speelt de band op praktisch elk zomerfestival van enige importantie in het land, waaronder een show op Lowlands als gevolg van het winnen van een Essent Award. De lijst met shows leest als de ideale topografie van Nederland. In september 2007 staat Moke met Last Chance op het Voetballer van het Jaar Gala, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op de publieke televisie voor een publiek van zo’n anderhalf miljoen kijkers. Na de uitzending volgt er een ontmoeting met ’s lands grootste voetballer aller tijden, Johan Cruijff.

Intussen staat hun debuutalbum sinds maart nog steeds in de Album Top 100. Meer dan 10.000 exemplaren zijn in die periode van eigenaar gewisseld. Tweede single Here Comes The Summer (niet te verwarren met the Undertones Classic) staat wekenlang op nummer 1 in MTV’s Brandnew lijst. Moke wordt genomineerd voor een MTV Border Breaking Award. Het gaat maar door. Waar gaat dit stoppen? Zeker niet bij de landsgrenzen. Het avontuur met Paul Weller smaakt absoluut naar meer.

 
Moke boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Moke boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Moke.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Moke, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Moke en de eventuele overige kosten om een optreden van Moke mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Moke.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Moke. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Moke checken, een gratis optie plaatsen op Moke en de boeking(en) van Moke voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Moke, BOEKINGSBUREAU Moke, BOEKINGSBURO Moke, ENTERTAINMENTBUREAU Moke, ENTERTAINMENTBURO Moke, ARTIESTENBUREAU Moke, BOEKINGSKANTOOR Moke, IMPRESARIAAT Moke, MUZIEKBURO Moke, MUZIEKBUREAU Moke, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Moke, ARTIESTENBOEKINGSBURO Moke, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Moke.

 

Offerte Moke aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag