Marco Bakker

Eigenschappen Marco Bakker boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Op aanvraag

Marco Bakker boeken?

Marco Bakker boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Marco Bakker.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Marco Bakker.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Marco Bakker ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Marco Bakker plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Marco Bakker

Extra informatie Marco Bakker

Biografie Marco Bakker
In 1965 debuteerde Marco tijdens het Holland-festival met de hoofdrol in de opera ‘De Droom’ van Ton de Leeuw, waarna de titelrol volgde in Monteverdi’s “ Orfeo” in hetzelfde festival. Tijdens de lange muzikale loopbaan heeft Marco een breed operarepertoire opgebouwd bij operahuizen in binnen-en buitenland (meer dan 60 rollen) en was tevens prijswinnaar in het vocalistenconcours van: München, ’s Hertogenbosch en Rio de Janeiro. Zijn eerste grote tournee met 18 concerten in de Verenigde Staten vond plaats in 1973 met ‘Die Hohe Messe” van Bach en “Die Schöpfung” van Haydn samen met het Philharmonisch Orkest van Berlijn. Na hoofdrollen in “les Pecheurs de Perles” van Bizet en Bellini’s “ Il Pirata” in het Wexfordfestival in Ierland, kwamen de eerste grote aanbiedingen binnen.

.

In het beroemde Glyndebournefestival in Zuid Engeland vertolkte Marco de hoofdrol in Richard Strauss ‘opera’ “ Intermezzo”, welke opera de hoogste onderscheiding verwierf voor toneel- en operaprodukties in Engeland, kort daarna volgde in Engeland de titelrol in Tsjaikovski’s “Eugen Eunegin”. De vele rollen in operettes, (o.a. de rol van Graaf Danilo in ‘Die lustige Witwe’ van Léhar, die Marco zong in Wenen, Berlijn, Zürich, Mannheim, de Vlaamse Opera en Scottisch Opera), oratoria, musicals is hij een veelgevraagd concertzanger. Naast de operaconcerten zingt Marco elk jaar o.a. de Christuspartij in Bach’s Matthëus Passion.

.

In Nederland waren de vele televisieshows, radio-optredens en de bekende nieuwjaarsconcerten waardoor Marco Bakker veel bekendheid kreeg. In 2002/2003 werd de rol van George, één van de hoofdrollen in de musical “Aspects of Love” van A.L. Webber aan de opera te Bern gespeeld/gezongen door Marco, waarbij hij daarna werd gevraagd om de rol in de musical de Man van La Mancha te vertolken, welke rol hij reeds bij de Opera van Vlaanderen heeft gedaan. Bij de Xynix-opera volgden meer dan 40 voorstellingen als King Lear in de gelijknamige opera van Fons Merkies. In 2001 werd een tournee gemaakt door Canada met 9 concerten en 2004 kreeg dit een vervolg met nog een aantal concerten. Sinds anderhalf jaar presenteert Marco op de zondagochtend het radioprogramma “Het Muziekontbijt” bij RTV-Utrecht. Er zijn inmiddels meer dan 89 platen en CD’s uitgebracht, waaronder vier gouden en een platina en tekende Marco een contract voor 9 nieuwe albums, waarvan de cd “Duetten”, een Nederlandstalig produkt. Op laatstgenoemde CD worden er duetten gezongen met o.a. Willeke Alberti, Ruth Jacott, Joke de Kruyff en Karin Bloemen. Daarna is er nog een tweede CD verschenen met prachtige melodieën van Robert Stolz. Miranda van Kralingen werkte ook mee aan laatstgenoemde CD.

.

Het seizoen 2004-2005 stond in het teken van een aantal concerttournees, waaronder een serie met de sopraan Miranda van Kralingen en het bekende Belgische The Belle Epoque Orchestra o.l.v. Wim Brabants. Een aantal succesvolle optredens met de zangers Henk Poort en Ernst Daniël Smid, als “De drie Baritons” waren zo succesvol en plezierig, dat er is besloten om in 2007 weer een vervolg hierop te geven. Daarnaast werd in 2006 ook de rol van Nourabad in Bizets opera “de Parelvissers” bij Opera Zuid met veel succes op de planken gezet, waarna Marco werd uitgenodigd om ook de rol van Watergeest te zingen in Dvoraks “Rusalka”. Begin oktober 2006 ging Marco een uitdaging aan om in de musical “Cats” in een produktie van Joop van den Ende de rol van oom Deuteromium te spelen. Deze rol zal tot half september in de Nederlandse theaters door Marco gespeeld worden. Na deze periode zijn er weer diverse concerten in binnen- en buitenland geboekt en tussendoor als extra een tournee met de Ernst Daniel Smid en Henk Poort als de Drie Baritons.
Marco Bakker boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Marco Bakker boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Marco Bakker.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Marco Bakker, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Marco Bakker en de eventuele overige kosten om een optreden van Marco Bakker mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Marco Bakker.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Marco Bakker. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Marco Bakker checken, een gratis optie plaatsen op Marco Bakker en de boeking(en) van Marco Bakker voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Marco Bakker, BOEKINGSBUREAU Marco Bakker, BOEKINGSBURO Marco Bakker, ENTERTAINMENTBUREAU Marco Bakker, ENTERTAINMENTBURO Marco Bakker, ARTIESTENBUREAU Marco Bakker, BOEKINGSKANTOOR Marco Bakker, IMPRESARIAAT Marco Bakker, MUZIEKBURO Marco Bakker, MUZIEKBUREAU Marco Bakker, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Marco Bakker, ARTIESTENBOEKINGSBURO Marco Bakker, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Marco Bakker.

 

Offerte Marco Bakker aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag