Sprekers boeken BURO2010

Eigenschappen Karel Innemée boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

Karel Innemée boeken?

Karel Innemée boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Karel Innemée.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Karel Innemée.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Karel Innemée ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Karel Innemée plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie Karel Innemée

Archeoloog en Egyptoloog

Karel Innemée wist als kind al dat hij archeoloog wilde worden heeft dat na studies kunstgeschiedenis, archeologie en egyptologie ook kunnen verwezenlijken. Hij nam deel aan opgravingen in Nederland, Soedan, Syrië en Egypte en aan restauratieprojecten in Egypte ven Syrie. In 1990 promoveerde hij in Leiden op een dissertatie over kerkelijke kleding in het christelijk Midden-Oosten.

Hij werkt sinds 1983 als universitair docent aan de Leidse Universiteit, waar hij onderwijs geeft op het gebied van kunst en archeologie van de Late Oudheid tot aan de Middeleeuwen. In 2004 was hij gasthoogleraar Coptic Art and Archaeology aan de American University in Cairo.

Zijn specialisatie en primaire belangstelling ligt op het gebied van de christelijke cultuur van het Midden-Oosten. Hier ligt in wezen de bakermat van de religie die tot op de huidige dag de westerse cultuur heeft gevormd en beïnvloed. De interactie tussen Islam en Christendom is geen recent verschijnsel, maar een factor die hier sinds de 7e eeuw een belangrijke rol speelt.

Sinds 1995 geeft hij leiding aan de opgraving van één van Egyptes oudste kloosters, Deir al-Baramus, waar in de 4e eeuw een groep kluizenaars een gemeenschap stichtte en met stenen van een afgebroken faraonische tempel hun eerste kerk bouwden. Niet ver hier vandaan, in het nog bewoonde Koptische klooster Deir al-Surian worden onder zijn leiding wandschilderingen uit de 7e-13e eeuw onder later pleisterwerk vandaan gehaald en gerestaureerd.

Naast een reeks wetenschappelijke publicaties schreef hij het boek Koptische Kloosters, Gods Levende Doden (Baarn 1999) dat zich een breder publiek richt.

Karel Innemée geeft onderwijs en lezingen op een breed terrein. Daaronder vallen onderwerpen en gebieden als:

Geld, macht en kunst: In de Middeleeuwen waren schilders ambachtslieden, maar met de opkomst van de kunstenaar als beroemdheid werden hun producten steeds meer statussymbolen voor de rijken. Is het toeval dat Florence tegelijkertijd als Europese bankiersstad en als kunstcentrum furore maakte?

Religieuze beeldende kunst in mondiaal perspectief. Jodendom, Christendom en Islam verbieden in hun orthodoxe vormen het uitbeelden van levende wezens. Hoe valt dit te rijmen met de hedendaagse beeldcultuur?

Opgraven: zin en onzin van de archeologie. Waarom en hoe graven archeologen op, bijvoorbeeld in Egypte? Welke belangen van wetenschap, toerisme en aannemers botsen?

Funeraire cultuur: hoe is men door de eeuwen en in verschillende culturen met zijn doden omgegaan? Recent is in Nederland veel veranderd op dit gebied, mede onder invloed van secularisatie en immigratie van niet-Europeanen.

Iconografie van de macht: hoe staatshoofden van Kim Yong Il tot Beatrix zich tot op heden laten uitbeelden op een manier die teruggaat op uitbeelding van goden uit de oudheid.

Opkomst van christelijke kunst en cultuur en de invloed van de Romeinse cultuur hierop.

Het Midden-Oosten als bakermat van wereldreligies.

Karel Innemée boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Karel Innemée.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Karel Innemée, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Karel Innemée en de eventuele overige kosten om een optreden van Karel Innemée mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Karel Innemée.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Karel Innemée. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Karel Innemée checken, een gratis optie plaatsen op Karel Innemée en de boeking(en) van Karel Innemée voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Karel Innemée, BOEKINGSBUREAU Karel Innemée, BOEKINGSBURO Karel Innemée, ENTERTAINMENTBUREAU Karel Innemée, ENTERTAINMENTBURO Karel Innemée, ARTIESTENBUREAU Karel Innemée, BOEKINGSKANTOOR Karel Innemée, IMPRESARIAAT Karel Innemée, MUZIEKBURO Karel Innemée, MUZIEKBUREAU Karel Innemée, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Karel Innemée, ARTIESTENBOEKINGSBURO Karel Innemée, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Karel Innemée.

 

Offerte Karel Innemée aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag