Mark Dakriet

Eigenschappen Mark Dakriet boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
30 min.
Geluid
Geluid tot ca. 350 p.

Mark Dakriet boeken?

Mark Dakriet boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Mark Dakriet.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Mark Dakriet.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Mark Dakriet ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Mark Dakriet plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Mark Dakriet

Extra informatie Mark Dakriet

Biografie Mark Dakriet
Dat muzikale ambities en soloaspiraties er bij Mark Dakriet al vroeg inzaten, kan onmogelijk ontkend worden. Al vanaf de lagere school maakt hij kenbaar beroemd te willen worden. Uiteindelijk lukt dat ook, maar dan wel met een groep; Nederlands eigen top rb-kwartet Re-Play.

Maar de ambitie om als solo-artiest verder te groeien is altijd latent aanwezig. Ambitie wachtend op het juiste moment om op te duiken…

Na met het Rotterdamse gezelschap zes jaar de Nederlandse popwereld te hebben verwend met onvervalste Nederlandstalige rb en een handvol hits, gebeurt het onvermijdelijke; november 2002 markeert het begin van een nieuwe fase in het leven van de 30-jarige zanger; Mark Dakriet neemt afscheid van Re-Play en kiest voor een solo-carriere. Ofwel: de ambitie en het juiste moment hebben elkaar ontmoet en de hand gegeven.

Het resultaat van die beslissing is het solo debuutalbum ’Dit Ben Ik’. Een veelzeggende titel van een cd vol, samen met producer Giorgio Tuinfort, geschreven popsongs, met hier en daar een vleugje rb en invloeden uit de rock, jazz, latin, klassieke en wereldmuziek. Eigenzinnig, overtuigend en in alle eenvoud legt Mark zijn ziel bloot. Vijftien prachtige nummers die precies aangeven welke richting de jonge, levenslustige Zuid-Hollander van Surinaamse afkomst op wil: doorwrochte, weldoordachte en vooral gevoelige liedjes maken die hem een eigen plaats in de vaderlandse showbizz zullen geven.

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Mark duidelijk niet. Vanaf 10 oktober 1973 wordt daarvoor de basis gelegd op drie hoog in de Willem Buitenwegstaat, in zo’n typisch Rotterdamse wijk waar alle rassen en culturen hun eigen plek vinden. Na negen jaar verhuist hij samen met zijn Surinaamse vader, die na een sportieve carriиre in het sociaal culturele werk terechtkwam en Surinaams/Nederlandse moeder (ambtenaar van de burgerlijke stand), naar Nieuwerkerk aan de IJssel.

Zingen deed Mark Dakriet aanvankelijk nog niet. Ja, onder de douche, zo lang zijn ouders hem maar niet konden horen. Op het afscheidsfeest van de lagere school vraagt een klasgenootje hem om een duet te zingen: ’Endless Love’ van Diana Ross en Lionel Richie. „Eigenlijk was ik op mijn teentjes getrapt. Omdat ik de enige kleurling op school was, kwam ik in beeld. Ik heb het uiteindelijk toch gedaan en we wonnen direct de eerste prijs. Toen ik zong, zag ik allerlei moeders huilen. En er waren leraren die me op het hart drukten om wat met mijn stem te doen.”

Na de middelbare school (met muziek als examenvak en zanger van de schoolband) in Capelle aan de IJssel, wordt Mark kok in het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk. Tot het moment komt waarop een vriend hem vraagt mee te gaan naar Jakarta. De vriend heeft namelijk nog een zanger nodig voor zijn band die een half jaar kan werken in het Grand Hyatt Hotel in de Indonesische hoofdstad. Een unieke kans en Mark neemt onbetaald verlof. „Het was een coverband met drie zangers. Daar heb ik ontzettend veel geleerd. Niet alleen muzikaal, maar zeker ook hoe je met publiek omgaat.” Eenmaal terug in de keuken van het Van der Valk, wordt hij opnieuw gevraagd. Nu door Sam de Wit, die Mark als vierde zanger voor zijn rb-groep Re-Play ziet. „Eenmaal aangekomen op de auditie, bleek ik ze al te kennen. Zij hadden namelijk al als de Pasadena’s aan de Soundmixshow meegedaan.”

Het klikt tussen Mark en de drie overige leden van Re-Play en Nederland leert het kwartet kennen door hitsingles als ’Ik Denk Aan Jou’, ’Kijk Om Je Heen’, ’Ala Day’ en de kraker ’Never Nooit Meer’ met Gordon. Na tal van awards en platen blijkt in 2002 de koek toch op. „Ik wilde rechtsaf, zij wilden linksaf. Toch heeft Re-Play enorm veel voor me betekend. Ik heb zes prachtige jaren in die groep gehad. Voor het eerst een studio in, je eerste hit, mijn vrouw ontmoet dankzij de groep, met Gordon zingen voor de CliniClowns, de eerste keer Ahoy’. Ik heb alleen maar mooie herinneringen.”

Mark besteedt z’n hervonden vrije tijd nuttig: samen met de jonge songwriter en producer Giorgio Tuinfort gaat hij direct aan de slag en het duo schrijft nieuwe songs. De eerste de beste avond ontstaan al vijf ideeлn voor nummers. Hun samenwerking is bijzonder, vindt Mark. Hij luistert naar Giorgio die eindeloos op de piano improviseert. Als er zich een themaatje aandient dat Mark aanspreekt, wordt dat verder uitgewerkt. „Giorgio weet wat ik denk en voel, we vullen elkaar heel goed aan”, zegt Mark over de 23-jarige Tuinfort.

Eenmaal klaar met het schrijven van songmateriaal gaan Mark en Giorgio de studio in: Rocktown in Rotterdam, Cruise Control in Amsterdam, Arnold Mьhren Studio’s in Volendam en uiteindelijk Galaxy en ICP in Belgiл zijn de plekken waar ’Dit Ben Ik’ vorm en gestalte krijgt. De mix is van Michel Dierksen, terwijl de band bestaat uit Giorgio Tuinfort op toetsen, gitarist Nicky Buzz, bassist Gerald Olieberg, drummer Joлl Slagtand, percussionist Jeroen de Rijk, saxofonist Kees ten Dam en achtergrondzangeressen Adriana Romijn, Suzanna Rastovac en Suzanna Lubrano.

‘Dit Ben Ik’ is een uiterst gevarieerde plaat geworden met het opwekkende ’Vrij Zijn’ als opener. Van het lyrische ’Nooit Meer Alleen’ en het piepkleine maar zeer directe ’Je Moeten Missen’, via het funky ’Muziek’ of het Santana-eske ’Voor Altijd’ tot aan het lekker lazy uitgevoerde ’Droom Maar’ en het aansprekende ’Tegen Beter Weten In’. Een duet met Ruth Jacott in de ballade ’Nu Het Over Is’ en een samenwerking met het wereldberoemde Zuid-Afrikaanse mannenkoor Ladysmith Black Mambazo in ’Samen Sterk’ maakt ’Dit Ben Ik’ bijna compleet. Met ‘Dit Lied Is Voor Jou’, een bewerking van Elton John’s ‘Your Song’, met de prachtige Nederlandstalige tekst van Martine Bijl, is het album werkelijk helemaal af.

Mark Dakriet is meer dan tevreden met het resultaat. Want zijn liedjes geven ook na vele draaibeurten steeds weer nieuwe muzikale geheimen prijs. Maar Mark is naast tevreden ook blij. Opgetogen. „Ik kan alles nu zelf beslissen. Ik ben weer gelukkig. Ik hoef niet meer naar ’mijn werk’ toe, zoals ik dat een tijd voelde. Op sommige takes hoor je letterlijk hoe vrolijk ik ben. Ik kan nu op de bьhne staan en uit mijn dak gaan. Mensen entertainen is toch het mooiste dat er is? Ze zien huilen of lachen en meezingen op jouw liedjes, dat is de kick. Omdat нk nu alles zing, kan ik meer kanten op met mijn stem. Zo is het goed. Simpel gezegd: dit ben ik!”

Mark Dakriet boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mark Dakriet boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Mark Dakriet.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Mark Dakriet, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Mark Dakriet en de eventuele overige kosten om een optreden van Mark Dakriet mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Mark Dakriet.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Mark Dakriet. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Mark Dakriet checken, een gratis optie plaatsen op Mark Dakriet en de boeking(en) van Mark Dakriet voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Mark Dakriet, BOEKINGSBUREAU Mark Dakriet, BOEKINGSBURO Mark Dakriet, ENTERTAINMENTBUREAU Mark Dakriet, ENTERTAINMENTBURO Mark Dakriet, ARTIESTENBUREAU Mark Dakriet, BOEKINGSKANTOOR Mark Dakriet, IMPRESARIAAT Mark Dakriet, MUZIEKBURO Mark Dakriet, MUZIEKBUREAU Mark Dakriet, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Mark Dakriet, ARTIESTENBOEKINGSBURO Mark Dakriet, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Mark Dakriet.

Offerte Mark Dakriet aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag