Kane

Eigenschappen Kane boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Op aanvraag

Kane boeken?

Kane boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Kane.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Kane.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Kane ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Kane plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Kane

Extra informatie Kane

Biografie Kane

Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen ontmoeten elkaar eind vorige eeuw min of meer toevallig (op Schiphol, waar ze hun toenmalige vriendinnetjes op het vliegtuig zetten richting een talencursus in Zaragoza). Sindsdien zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn.

Dinand (student bouwkunde,  strandtenthouder te Scheveningen, rockzanger, podiumdier, perfectionist) en Dennis van Leeuwen (gitarist, muziekfanaat, rocker pur sang) vinden elkaar tijdens een vijf uur durend gesprek ‘in de caravan achter Dinands standtent’. Ze herkennen in elkaar dezelfde gedrevenheid, liefde voor muziek en ambitie om het helemaal te gaan maken. Het is 1999 en KANE is een feit.

En ja, ze gaan het maken. ‘Het bandje’ KANE debuteert in het Rotterdamse kroegje De Vagebond – de tent staat meteen op z’n kop -,  en verovert Nederland in ongekend tempo. Hordes waarover andere beginnende bands meestal struikelen, worden door hen ogenschijnlijk moeiteloos genomen.

Een platencontract, airplay op de belangrijkste radiostations, hits (na doorbraaksingle Where Do I Go Now volgt de klapper Damn Those Eyes), clubtours, triomfen op grote festivals als Pinkpop, Parkpop en Werchter, allerlei Awards … de wapenfeiten volgen elkaar in hoog tempo op. Maar minstens zo belangrijk: van meet af aan is er een duidelijke KANE-sound.

Invloeden zijn er te over. Ze variëren van U2 tot Andre Hazes, van grunge tot country en grunge, van Red Hot Chili Peppers tot Jimi Hendrix, Prince en Andy Tielman. KANE brouwt uit al deze elementen een uit duizenden te herkennen eigen geluid. De composities van Dinand en Dennis zijn melodisch sterk, toegankelijk en veelzijdig. Ze kunnen keihard rocken, maar de luisteraar ook emotioneel bij de lurven pakken.

Genoemde KANE-sound  krijgt op hun verschillende studioalbums – met behulp van steeds wisselende bezettingen – telkens een eigen inkleuring. Debuut As Long As You Want This (2000) is een typische jonge hondenplaat, waarop de energie en passie alle kanten opschieten. Deze eerste CD bivakkeert anderhalf jaar in de Nederlandse albumlijsten en haalt dubbel platina. Het levert KANE in dat jaar niet alleen een eerste Edison en TMF Award op, maar ook een MTV Europe Music Award in de categorie Beste Nederlandse band. Deze onderscheiding zullen ze ook in 2001 en 2004 winnen.

Op So Glad You Made It (2001) worden diezelfde passie en energie omgezet tot breed uitwaaierende gitaarrock, met hoog spiritueel gehalte en soms bijna psychedelische ondertoon. De plaat is een afgewogen werkstuk en bevat grote hits als So Glad You Made It, Let It Be en Rain Down on Me. Bovendien zijn Dinand en Dennis zo langzamerhand Bekende Nederlanders geworden. De band doet steeds grotere concerten (twee maal Ahoy en Pepsi Stage, vier keer Heineken Music Hall), met als klap op de vuurpijl het optreden op 28 juni 2003 in de Amsterdam Arena. KANE is de eerste Nederlandse band die op eigen kracht een voetbalstadion uitverkoopt.

Het indrukwekkende Fearless, het derde KANE-album (2005), is duister van toon. De plaat staat in het teken van Dinands rouwverwerking, na het verlies van zijn vrouw, actrice Guusje Nederhorst. Als eerbetoon neemt hij een dag na haar overlijden het intieme Dreamer op. Enkele dagen later, op 4 februari 2004 (haar verjaardag) wordt het liedje bij vrijwel alle Nederlandse radiostations om twaalf uur ’s middags gedraaid. Het nummer schiet onmiddellijk naar de eerste plaats van de hitlijsten. Zo vergaat het ook de singles Something To Say en Fearless. Het gelijknamige album komt na de release eveneens meteen binnen op nummer 1 van de albumcharts. Het succes levert KANE een 3FM Award en een zoveelste TMF Award op. Ook doet de groep weer enkele grote optredens, zoals op het strand van Almere (32.000 bezoekers) en op het Haagse Malieveld (40.000 bezoekers).

 Het grotendeels in New York opgenomen Everything You Want (2008) weerspiegelt Dinands herwonnen levensgeluk. De plaat laat een band horen die het ‘lol hebben in muziek maken’ opnieuw centraal stelt. In een aantal nummers wordt op een sexy manier geknipoogd naar zwarte muziekgenres als soul en funk. Het album behaalt de eerste plaats van de albumcharts en de single Shot Of A Gun wordt een nummer 1 hit. Ook nu maakt KANE een lang gekoesterde droom waar: op 28 juni 2008 wordt opgetreden in de Rotterdamse Kuip.

En zo bestaat KANE in 2009 dus tien jaar. Jaren van keihard werken, successen, soms een diep dal, persoonlijke dramatiek, ambitie, roem, plezier, lachen, vriendschap en nog steeds diezelfde bijna jongensachtige gedrevenheid om het helemaal te gaan maken in de popmuziek. Om Dennis te citeren: ‘never a dull moment.’ Woorden die ongetwijfeld ook alles zeggen over de toekomst die KANE tegemoet gaat.

 

Tom Engelshoven

April 2009

 

Bezetting KANE :

 

Dinand Woesthoff (zang en gitaar)

Dennis van Leeuwen (gitaar)

Robin Berlijn (gitaar)

Nico Brandsen (toetsen)

Ivo Severijns (bas)

Joost Kroon (drums) 100.
Kane boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kane boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Kane.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Kane, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Kane en de eventuele overige kosten om een optreden van Kane mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Kane.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Kane. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Kane checken, een gratis optie plaatsen op Kane en de boeking(en) van Kane voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Kane, BOEKINGSBUREAU Kane, BOEKINGSBURO Kane, ENTERTAINMENTBUREAU Kane, ENTERTAINMENTBURO Kane, ARTIESTENBUREAU Kane, BOEKINGSKANTOOR Kane, IMPRESARIAAT Kane, MUZIEKBURO Kane, MUZIEKBUREAU Kane, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Kane, ARTIESTENBOEKINGSBURO Kane, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Kane.

 

Offerte Kane aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag