Helmut Lotti

Eigenschappen Helmut Lotti boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
30 min.
Geluid
Exclusief

Helmut Lotti boeken?

Helmut Lotti boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Helmut Lotti.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Helmut Lotti.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Helmut Lotti ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Helmut Lotti plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Helmut Lotti

Extra informatie Helmut Lotti

Biografie Helmut Lotti
Al vanaf z’n prille jeugd is Helmut gek op crooners en de platen van Elvis Presley. Z’n grootvader is directeur van het Gentse Operagebouw waar Helmut af en toe eens gaat kijken.

1988: Onder de artiestennaam ‘Kevin Leach’ doet Lotti mee aan diverse regionale soundmixwedstrijden als ‘de’ Elvis-imitator. Een jaar later wordt hij totaal onverwacht tweede in de KRO Soundmixshow met het Elvis’nummer ‘My Boy’.

In ’89 start VTM en ook het liedjesprogramma ’10 om te zien’. Daarin scoort Helmut Lotti met de nummers ‘Kom nu’ (met Sanne in het achtergrondkoortje), ‘Bij jou alleen’ en het heupwiegende ‘Waarom ik’.

1990: Z’n eerste album ‘Vlaamse Nachten’ haalt goud. Twee jaar later lukt dat ook met de CD ‘Alles wat ik voel’.

In ’93 covert Helmut Lotti op bijzondere wijze Vlaamse klassiekers. De CD haalt platina! De bewerking van Will Tura’s “het kan niet zijn”, ‘What kind of friend’ wordt de filmmuziek voor Jan Verheyen’s film ‘Boys’.

Een jaar later ligt de CD ‘Just for you’ in de platenrekken. Op het album staan zelfgeschreven nummers van Helmut Lotti. Resultaat: goud.

En dan begint het sprookje pas echt. In ’95 komt de CD ‘Helmut Lotti goes classic’ uit met daarop 18 populaire klassieke nummers. Lotti scoort 12 keer platina en begint aan een lang internationaal avontuur.

Ook het tweede classic-album scoort enorm (Wallonië, Nederland, Zuid-Afrika, Canada…). Op elk feest wordt ‘Tiritomba’ uit volle borst meegezongen.

1997: In Monaco ontvangt Helmut Lotti de World Music Award voor de best-verkopende artiest in de Benelux. Céline Dion is onder de indruk van Lotti’s stem. Hetzelfde jaar neemt hij z’n derde Classic-CD op in openlucht, het kasteel Cleydael in Aartselaar. Ondertussen tonen wereldwijd tientallen TV-stations Lotti’s TV-specials. In december staat hij naast Placido Domingo, Sarah Brightman en Riccardo Cocciante voor het populaire ‘Christmas in Vienna’.

In ’98 gaat het internationale sprookje gewoon verder. In juli nodigt Eros Ramazzotti onze Vlaamse held uit om samen ‘Musica è’ te zingen. Wat de classic-albums betreft komt er nog een final edition op de markt, met een bijhorende kerst-CD.

Ondertussen vallen de VS voor Helmut. In ’99 concerteert hij in New York, Boston maar ook voor ’t eerst in de Parijse Olympia. Datzelfde jaar wordt er een nieuwe weg ingeslagen, Lotti neemt de CD ‘out of Africa’ op. De single ‘Shosholoza’ is niet zo’n succes in Vlaanderen. Helmut op de terugweg?

Zeker niet. In 2000 gaan de Scandinavische landen door ’t lint voor Helmut. Hij lanceert alweer een nieuw project ‘Helmut Lotti Latino Classics’. De single ‘Eso Beso’ doet ons allemaal swingen. Lotti’s eerste DVD is een feit. Dat jaar concerteert hij meer dan 100 keer. Helmut Lotti is ook ambassadeur van Unicef.

Begin 2001 trouwt Helmut voor de tweede keer. Carole Jane Poe is de gelukkkige. Z’n ex, Kimberly, laat zich in de pers uit over Helmut. Z’n manager Piet Roelen reageert met de bekendmaking van het bedrag dat Kimberly kreeg bij de scheiding.

In 2001 ontvangt Helmut belangrijke awards in Duitsland en Oostenrijk. ‘Quizas, quizas, quizas’ wordt de nieuwe single, en een succesvolle voorloper van het album ‘Latino Love Songs’.

Begin 2002 tourt Helmut door Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Canada en België. In maart zit hij in de studio voor de opnames van een nieuw album. Op 10 juni is het zover, de nieuwe single is er ‘Suspicious Minds’, en als 2de track ‘The King’s Medley’. Meteen de voorloper van het nieuwe album ‘My tribute to the king’, Lotti’s ode aan Elvis Presley. Die CD vind je vanaf 5 augustus in de platenzaak. Een maand vroeger, op 5 juli zal Lotti in het Duitse Hannover een concert geven met de Golden Symphonic Orchestra, met de nummers van het nieuwe album. Van dat concert verschijnt een TV-Special die op 15 en 16 augustus in een aantal Europese landen zal vertoond worden.

Eind oktober is Helmut hittip bij Radio 2 met de tweede single uit z‘n “tribute to the king”, ‘such a night‘. Helmut reist de wereld af met z‘n nieuwe CD, op 3 januari 2003 geeft hij een groot nieuwjaarsconcert in het sportpaleis van Antwerpen. En da‘s meteen het begin van een reeks concerten, meestal in ‘t buitenland. In 2003 laat Lotti z‘n wagen roze spuiten. Die belofte maakte hij als z‘n album ‘My tribute to the king‘ de kaap van 100.000 verkochte CD‘s zou halen.

Begin augustus maken we kennis met een voorsmaakje van z‘n nieuwste album. De popklassieker ‘Mandy‘ (ooit een hit voor Barry Manilow) brengt Lotti op ‘zijn‘ manier. Een maand later ligt het album er ‘Pop Classics in Symphony‘. Op de CD staan pareltjes als ‘Hotel California‘, ‘Eloise‘, ‘Crying‘ en ‘Hotel California‘. Het nummer ‘Danny Boy‘ is een duet met Cliff Richard. Helmut en Cliff sloten een deal. Cliff zingt ‘Danny Boy’ op Helmut’s album, en Helmut zingt de kerstklassieker ‘Mary’s boy child’ op Cliff’s kerstCD. Dat laatste liedje verschijnt ook op single eind 2003. Uit z’n Pop Classics-CD verschijnt ook nog de single ‘I’m Sailing’.
Helmut Lotti boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Helmut Lotti boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Helmut Lotti.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Helmut Lotti, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Helmut Lotti en de eventuele overige kosten om een optreden van Helmut Lotti mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Helmut Lotti.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Helmut Lotti. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Helmut Lotti checken, een gratis optie plaatsen op Helmut Lotti en de boeking(en) van Helmut Lotti voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Helmut Lotti, BOEKINGSBUREAU Helmut Lotti, BOEKINGSBURO Helmut Lotti, ENTERTAINMENTBUREAU Helmut Lotti, ENTERTAINMENTBURO Helmut Lotti, ARTIESTENBUREAU Helmut Lotti, BOEKINGSKANTOOR Helmut Lotti, IMPRESARIAAT Helmut Lotti, MUZIEKBURO Helmut Lotti, MUZIEKBUREAU Helmut Lotti, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Helmut Lotti, ARTIESTENBOEKINGSBURO Helmut Lotti, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Helmut Lotti.

 

Offerte Helmut Lotti aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag