Sprekers boeken BURO2010

Eigenschappen Harold Hamersma boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

Harold Hamersma boeken?

Harold Hamersma boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Harold Hamersma.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Harold Hamersma.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Harold Hamersma ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Harold Hamersma plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie Harold Hamersma

Wijnspecialist

De Amsterdammer Harold Hamersma wist al op zijn 13e dat hij schrijver wilde worden. Over hoe dat moest had hij geen idee, maar hij wist in ieder geval dat hij daar een schrijfmachine voor nodig had. Aldus kocht hij een tweedehands Underwood voor 65 gulden (volgens hem woog het ding trouwens ook 65 kilo) en begon te tikken. Zoals dat beginnend schrijvers betaamt eerst voor schoolkranten en clubblaadjes, maar later, tussen zijn onafgemaakte studies (Nederlands, natuurlijk) en tientallen baantjes (die als inspiratiebron dienden) door, ook in het ‘echt’. Jan Donkers liet hem in 1979 debuteren in het literaire katern van Avenue.

Toen hij daar zijn eerste honorarium voor ontving, wist het toen al in hem sluimerende zakeninstinct dat hij daar later geen vrouw en bloedjes van kinderen kon onderhouden. Zijn literaire debuut bezorgde hem echter tevens een entree in de Nederlandse reclame-industrie als copywriter (‘Dat is een zakenman die kan schrijven’, las hij in een Amerikaans vakblad). Voor toonaangevende bureaus als DDB, Young Rubicam, ARA, Ogilvy Mather en Publicis maakte hij in zijn 25-jarige carrière prijswinnend reclamewerk.

In 1998 verruilde hij zijn werknemersschap als creative director van een van de grootste bureaus van Nederland voor het zelfstandig ondernemerschap. Hamersma werd partner van het kleine sales promotion bureau Borremans Ruseler. Vanuit de ivoren reclametorens om hem heen klonk gehoon: Hamersma gaat het vak uit…’ Maar hij antwoordde daarop: ‘Hamersma gaat daar naar toe waar de business naar toe gaat.’ En hij had gelijk. Binnen korte tijd werkte het bureau voor ‘blue chips’ als Citroën, Randstad, C A Europa, Staatsloterij, Coca-Cola en Grolsch. En dat bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Nog geen twee jaar later kregen de partners van inmiddels het grootste Nederlandse actiemarketingbureau van Nederland ‘an offer they couldn’t refuse’ van Draft, een bureauketen uit de Amerikaanse IPG groep.

Hamersma bleef ook na de earn out nog aan als groepsdirecteur van inmiddels Lowe Draft. Maar toen hij eind 2003 in een vergadering terecht kwam waarvan hij het idee had dat hij die al eens eerder had bijgewoond, wist hij zeker dat hij een van zijn zo geliefde motto’s ‘life is no rehearsal’ geweld zou aandoen als hij nog langer zou blijven zitten. Ook al omdat hij weer werknemer was geworden.

Begin 2004 begon hij aan een nieuwe loopbaan, waarvan de fundering overigens al jaren daarvoor was gestort. Al tijdens zijn reclamecarrière publiceerde hij als journalist over culinaire zaken. Zijn eerste restaurantrecensie verscheen eind jaren tachtig in wat toen nog Haagse Post heette.

Vanaf 1998 spitsten zijn publicaties zich toe op zijn grote liefde: wijn. Zijn grote kracht is dat Hamersma over rood, wit en rosé schrijft in gewone mensentaal. Begrijpelijk, met gevoel voor hunor en positief. Zijn motto luidt dan ook ‘Over wijn moet je niet ingewikkeld doen, want het wordt gewoon door boeren gemaakt’.

Inmiddels is hij de vaste wijnschrijver van HP/De Tijd en Het Parool, bestiert hij een veelgelezen weblog en heeft hij – samen met culinair journalist Ronald Hoeben – een succesvolle site met filmpjes over eten en drinken in het leven geroepen, Foodtube.nl. Bovendien heeft hij de afgelopen vijf jaar ook een aantal succesvolle boeken gepubliceerd: De lekkerste chardonnay, De lekkerste rosé, De lekkerste sauvignon, Amsterdam in Rood, Wit en Rosé, Eerste Hulp Bij Wijn, Buiten de Kaart Om en Restaurant De Kas (de laatste twee met fotograaf/culinair journalist Ronald Hoeben).

In 2004 werd hij vereerd door het verzoek van zijn grote idool, ’s lands nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker, om samen met hem De Wijnalmanak te gaan schrijven, de koopgids waarvan er inmiddels al meer dan een half miljoen van zijn verkocht.

Ook publiceert hij regelmatig in andere bladen, is hij te beluisteren op radio en te zien op parool.tv en televisie. Bovendien leidt hij proeverijen die – het zal niemand verbazen – anders van opzet zijn dan de traditionele. Ook als spreker, performer en dagvoorzitter wordt hij regelmatig gevraagd. Vaak met wijn als onderwerp, dat spreekt. Maar ook waar marketing, communicatie, teambuilding en leiderschap een item zijn. Al was het maar omdat Hamersma zijn andere grote liefde, de wereld van de marketingcommunicatie, zeker niet de rug heeft toegekeerd.

Zo adviseert hij de directie van verschillende ondernemingen op het gebied van positionering en communicatie. ‘Ik doe precies wat ik leuk vind. Dan kun je veel aan. En leuk is nu eenmaal het begin van goed’, aldus Hamersma. Aldus werd hij van zakenman die kan schrijven, wijnschrijver die ook nog zakenman is.

Harold Hamersma boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Harold Hamersma.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Harold Hamersma, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Harold Hamersma en de eventuele overige kosten om een optreden van Harold Hamersma mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Harold Hamersma.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Harold Hamersma. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Harold Hamersma checken, een gratis optie plaatsen op Harold Hamersma en de boeking(en) van Harold Hamersma voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Harold Hamersma, BOEKINGSBUREAU Harold Hamersma, BOEKINGSBURO Harold Hamersma, ENTERTAINMENTBUREAU Harold Hamersma, ENTERTAINMENTBURO Harold Hamersma, ARTIESTENBUREAU Harold Hamersma, BOEKINGSKANTOOR Harold Hamersma, IMPRESARIAAT Harold Hamersma, MUZIEKBURO Harold Hamersma, MUZIEKBUREAU Harold Hamersma, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Harold Hamersma, ARTIESTENBOEKINGSBURO Harold Hamersma, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Harold Hamersma.

 

Offerte Harold Hamersma aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag