Sprekers boeken BURO2010

Eigenschappen Fred Delfgaauw boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

Fred Delfgaauw boeken?

Fred Delfgaauw boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Fred Delfgaauw.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Fred Delfgaauw.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Fred Delfgaauw ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Fred Delfgaauw plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie Fred Delfgaauw

Theatermaker

Fred Delfgaauw werd in Den Haag geboren. Tot 1984 speelde hij ad hoc bij diverse theatergezelschappen, zoals Splien, De Haagse Comedie en de Zoetermeerse Komedie. In 1984 richtte hij Studio Peer op. Hij bewerkte klassieke theaterstukken van o.a. Shakespeare, Ibsen, Beckett en maakte ze speelbaar voor één persoon. Hij ontwikkelde zich als acteur en door de combinatie met zijn talent als beeldend theatermaker nam hij vrij snel een bijzondere plaats in. Zijn voorstellingen bleken, o.a. door hun magie en sterk visuele eigenschappen, geschikt voor een breed publiek.

In 1986 ontving hij een Nederlandse theateronderscheiding: de Hans Snoekprijs voor zijn voorstelling Weg van Waan (De Storm van Shakespeare). Voorstellingen zoals Weg van Waan en Wolkenjas (Peer Gynt van Ibsen) werden meer dan 500 keer gespeeld in Nederland en België. De voorstellingen Droom (Macbeth) en Raam zonder Uitzicht (Eindspel van Beckett) zijn veel te zien geweest in diverse Europese landen. De laatstgenoemde voorstelling werd in 1990 genomineerd voor de Hans Snoekprijs.

In 1990 brengt Delfgaauw Mozart, zijn eerste voorstelling voor volwassenen, welke zo goed is ontvangen, dat hij in 1997 weer is hernomen in een nieuwe bewerking. Vanaf Mozart stopt Delfgaauw met het maken van producties voor kinderen. In december 1991 is De Terugreis in première gegaan. Daarin speelt hij een man die, na de dood van zijn vader, terugkeert naar zijn ouderlijk huis om de woning op te ruimen. Hij dwaalt door de vertrekken en maakt zo de terugreis naar zijn jeugd en naar de periode kort voor zijn vaders dood.

In 1992 komt van Theater Malpertuis uit België de uitnodiging voor een regie van de bewerking die hij van Shakespeare’s King Lear heeft gemaakt. Anderhalve week voor de première komt de hoofdrolspeler Dries Wieme door een auto-ongeval om het leven. Delfgaauw besluit na zoveel jaren intensieve arbeid een pas op de plaats te maken en een periode van rust in te lassen. Hij is anderhalf jaar niet meer in het theater te zien. Het weerzien met het publiek komt in 1994, alsnog met King Lear maar dan als solovoorstelling waarin Delfgaauw de Koning en de Nar vertolkt in Vorst aan de Grond.

In zijn inmiddels 24-jarige loopbaan heeft Delfgaauw mooie monologen en dialogen geschreven. In de jubileumvoorstelling Momenten (1996) breekt hij met ‘de vierde wand’ in het theater, die staat voor het publiek in de zaal, en flirt zelfs met het cabaret. Momenten is een doorbraak: het publiek komt veelal in groten getale naar de voorstelling. Aan het einde van datzelfde seizoen 96/97 stond de reeds eerder vermelde reprise van Mozart op het repertoire. Daarmee won hij o.a. de publieksprijs in Zevenaar en de monologenserie in Heerlen.

Vanaf november 1997 speelt Fred de productie ’t Gelag, waarin een zoon van een kroegbaas in het voormalige café denkbeeldig een dialoog aangaat met zijn klanten. ’t Gelag is wegens groot succes geprolongeerd tot april 1999 en werd finalist bij de Toneelpublieksprijs 1999.

Vanaf 1986 houdt Fred Delfgaauw zich steeds vaker bezig met stemmenwerk. Via grote internationale castings bureaus als Multi Voice en Euro Voice wordt zijn stemtalent gebruikt voor radio en televisiecommercials. Verder is zijn stem steeds vaker te horen als commentator en bij de tekenfilms van Disney. Zo was hij de Nederlandse stem voor o.a. Robin Williams (de geest uit Aladin) Jim Carry (The Mask) Woody Allan (Antz).

De inkomsten uit deze activiteiten doneert hij volledig aan zijn stichting om hiermee uiteindelijk een droom te verwezenlijken; een theater te bouwen zonder subsidie of schulden.

Op 1 september 1998 heeft Fred onder grote belangstelling zijn theater “Peeriscoop”, een middelgroot theater, gesitueerd in het centrum van Gorinchem, geopend. O.a. Herman van Veen en Herman Finkers traden tijdens de opening op, om hulde te brengen aan Delfgaauw’s initiatief een vrijplaats te creëren voor theatermakers en voor Fred Delfgaauw zelf. (www.peeriscoop.nl)

Delfgaauw speelde ook een rol (van Koning Halewijn) in Herman van Veen’s film Nachtvlinder, die in augustus 1999 uitkwam.

Met de totstandkoming van theater Peeriscoop veroorzaakt Fred grote bewegingen. Zowel artiesten uit het hele land als wel het bedrijfsleven maakt maximaal gebruik van het prachtig sfeervolle theater.

Vanaf oktober 1999 is de productie Don Q van start gegaan. Geïnspireerd op de vertellingen van Cervantes’ Don Quichotte, maakten Fred Delfgaauw en tekstschrijver Rob Bloemkolk hun eigen, eigenzinnige bewerking. Deze voorstelling is 238 maal gespeeld in alle schouwburgen van Nederland en Vlaanderen.

De succesvolle voorstelling wordt afgesloten met een korte tournee door Duitsland.

Hier opent zich voor Fred een nieuwe markt.

Inmiddels heeft Fred Delfgaauw zijn theater aangevuld met een prachtige foyer. De opening van de foyer vond plaats op 8 december 2001. De inrichting van de nostalgische foyer bedenkt en bouwt hij zelf. Opvallend hierbij is de geweldige samenwerking met het Gorinchemse bedrijfsleven. Er vindt geen uitwisseling van geld plaats maar een uitwisseling van diensten en middelen. Daarmee bindt hij cultuur en bedrijfsleven op een originele wijze. Hiervoor zou hij later de Hendrik Hamel Award ontvangen. In juni 2002 ontvangt hij de PSI Funds Raising Award.

Zijn project wordt uitgeroepen tot het beste fondsenwervingsproject van Nederland 2002.

De prijs is dat hij in maart 2004 naar Amerika zal worden uitgezonden om daar met de winnaars van de andere Europese landen een netwerk te vormen tijdens een twee weken durende scholarship.

In december 2002 ging de nieuwe voorstelling Kronkels in première. Theatrale hoogstandjes, magische humor en uit het leven gegrepen onwerkelijkheid zoals we dat van Delfgaauw gewend zijn.

 

Ook nu weer zal hij het publiek meenemen langs een caleisdoscopische reeks van werelden waarin het publiek achter de kleurrijke personages de schrijver ontdekt. Een voorstelling die geïnspireerd is op het leven en werk van Simon Carmiggelt.

Deze voorstelling werd eveneens met groot enthousiasme  ontvangen en is gespeeld tot einde seizoen 2004.

Op 23 oktober 2004 is wederom de voorstelling Mozart in première gegaan, in een bewerkte versie, waarin Delfgaauw zich ontpopt als raadsman van Antonio Salieri. Deze tijdgenoot van Wolfgang Amadeus Mozart was hofcomponist en werd ervan beschuldigd Mozart vergiftigd te hebben. Een duel tussen manipulaties, maskers, stemmen, boze tongen en muziek.

Weer is het publiek onder de indruk van deze versie van de voorstelling Mozart. Op 27 juni 2005 wordt in de Stadsschouwburg te Amsterdam de voorstelling Mozart uitgeroepen tot winnaar van de NRC Handelsblad Toneelpublieksprijs 2004-2005. Na twee stemrondes had het Nederlandse toneelpubliek haar keuze gemaakt en eindelijk de erkenning gegeven die het werk van Fred Delfgaauw verdient: ‘De prijs recht uit de zaal’.

De voorstelling Mozart wordt tot eind 2005 in de theater in Nederland en België gespeeld.

Een speciaal jaar breekt aan. In 2006 staat Fred Delfgaauw 25 jaar op de planken.

Op zaterdag 25 februari 2006 gaat de nieuwe jubileumvoorstelling Minder is Meer in première in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

“Is het niet de droom van iedere kunstenaar om met zo min mogelijk zoveel mogelijk te zeggen”

In Minder is Meer laat Fred Delfgaauw zich inspireren door de meest simpele en toch indrukwekkendste momenten van 25 jaar uniek theater.

In dit speciale programma o.a.: De hilarische baby, de mannen aan de bar, de meesterlijke doktoren, het schitterende sprookje en zijn onnavolgbare stemmenspel. Samen met regieadviezen van Karel de Rooij (Mini Maxi) is gezocht naar de perfecte eenvoud waardoor Fred Delfgaauw, theatermaker en vertelkunstenaar, zichtbaarder wordt dan ooit.

De wijze waarop Delfgaauw zijn wereld vormgeeft is magisch en indrukwekkend. Een betoverend programma voor iedereen die bekend is met zijn werk maar ook een ontdekking voor alle anderen die kennis willen maken met deze unieke vorm van theater die Nederland rijk is.

Voor zijn jubileum heeft Fred Delfgaauw zijn werk ook op schrift samengesteld in de vorm van een boek met de gelijknamige titel “Minder is Meer”.  Het jubileumboek staat boordevol prachtige foto’s van zijn meest recente én voormalige grote voorstellingen, aangevuld met enkele van zijn “Pleidooien” welke maandelijks gepubliceerd worden in o.a. de Volkskrant, Trouw en NRC. Na de voorstellingen wordt het boek te koop aangeboden en vindt gretig aftrek bij het publiek. Een mooie herinnering aan Fred Delfgaauw, 25 jaar theatermaker.

Ook wordt er in 2006 een DVD gemaakt met promo’s van Fred Delfgaauw’s laatste voorstellingen: ’t Gelag, Don Q, Kronkels en Mozart.

Het jubileumjaar 2006 is nog maar net begonnen als op 14 maart 2006 Fred Delfgaauw voor de derde keer wordt genomineerd voor de Toneelpublieksprijs, welke hij in 2005 met zijn voorstelling Mozart verrassend in de wacht wist te slepen.

Ditmaal is de nominatie voor zijn jubileumvoorstelling Minder is Meer.

Helaas lukte het niet om als finalist uitgekozen te worden, maar de voorstelling Minder is Meer eindigde toch als 9e. Wederom was de nominatie een teken van waardering van het publiek voor het unieke werk van Fred Delfgaauw. Na 25 jaar theater maken een welverdiende erkenning.

Koninklijke onderscheiding voor theatermaker Fred Delfgaauw op 12 april 2006.

Het jubileumjaar van theatermaker Fred Delfgaauw kan niet meer stuk als hij op woensdag 12 april 2006 Ridder in de Orde van Oranje Nassau wordt. Delfgaauw, die in 2006 25 jaar in het vak zit, ontving de koninklijke onderscheiding na zijn voorstelling Minder is meer in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem.

Delfgaauw ontving de onderscheiding uit handen van de commissaris van de koningin in Zuid-Holland de heer Jan Franssen. “De onderscheiding is een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving en zijn niet aflatende inzet om Gorinchem op de culturele kaart van Nederland te zetten”, aldus de heer Franssen.

Fransen prees Delfgaauw om wat hij de laatste 25 jaar aan het publiek had voorgeschoteld en hoe hij, niet alleen voor zichzelf maar voor vele anderen, de liefde van het theater naar buiten had gedragen en nog droeg. “staat hier nu Ridder Delfgaauw” “Je hebt je als een ridder gedragen en daarom,” vervolgde Franssen terwijl hij naar Delfgaauw wees, “staat hier nu Ridder Delfgaauw.” En wat zelden gebeurt, gebeurde, Delfgaauw stond paf en had geen woorden meer.

Na afloop werd in de foyer een feest gehouden met genodigden uit de Nederlandse theaterwereld, familie en vrienden.

Fred Delfgaauw begint aan zijn 26e theaterjaar.In het nieuwe theaterseizoen 2006-2007 speelt Fred Delfgaauw in november en december 2006, wegens groot succes en vanwege het Mozart jaar, nogmaals enkele voorstellingen Mozart. Op 23 december zal de derniere van Mozart plaatsvinden in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Verder zal de voorstelling Minder is Meer in Februari en Maart 2007 wegens groot succes in reprise worden genomen.

Na samenwerking in vele regie-projecten voor de Haagse cabaretier Sjaak Bral zal aan het eind van dit seizoen deze samenwerking met Sjaak Bral nog meer tot uiting komen in een gezamenlijke voorstelling ‘Koffiehuis De Ooievaar’. Regie is in handen van Aike Dirkzwager. Deze voorstelling zal eind april en mei 2007 in de theaters te zien zijn.

Samenvatting inklappen

Fred Delfgaauw boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Fred Delfgaauw.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Fred Delfgaauw, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Fred Delfgaauw en de eventuele overige kosten om een optreden van Fred Delfgaauw mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Fred Delfgaauw.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Fred Delfgaauw. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Fred Delfgaauw checken, een gratis optie plaatsen op Fred Delfgaauw en de boeking(en) van Fred Delfgaauw voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Fred Delfgaauw, BOEKINGSBUREAU Fred Delfgaauw, BOEKINGSBURO Fred Delfgaauw, ENTERTAINMENTBUREAU Fred Delfgaauw, ENTERTAINMENTBURO Fred Delfgaauw, ARTIESTENBUREAU Fred Delfgaauw, BOEKINGSKANTOOR Fred Delfgaauw, IMPRESARIAAT Fred Delfgaauw, MUZIEKBURO Fred Delfgaauw, MUZIEKBUREAU Fred Delfgaauw, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Fred Delfgaauw, ARTIESTENBOEKINGSBURO Fred Delfgaauw, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Fred Delfgaauw.

 

Offerte Fred Delfgaauw aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag