Frank Wilson

Eigenschappen Frank Wilson boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg

Frank Wilson boeken?

Frank Wilson boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Frank Wilson.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Frank Wilson.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Frank Wilson ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Frank Wilson plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Frank Wilson

Extra informatie Frank Wilson

Als jongetje werd Frank geïnspireerd door het temperamentvolle geluid van de knopaccordeon. Gepassioneerd leerde hij het instrument bespelen. Na het winnen van enkele eerste prijzen tijdens concoursen werd duidelijk dat muziek zijn hart gestolen had.
Zijn eerste professionele ervaring had hij met the band ‘Dandee’ en het bekende begeleidingsorkest ‘Torpedo’ in het dancingcircuit en Chiel Montagne’s show ‘Op losse groeven’. Vanaf 1976 begon Frank internationaal zijn sporen te verdienen als toetsenist/gitarist/zanger bij het trio ‘Skybirds’.
Door de komst van synthesizers en drumcomputers was het mogelijk op keyboards akoestische instrumenten na te bootsen en zo ontstond het stijlvolle eenmansorkest waar hij later furore mee zou maken. In 1980 begon hij in Zwitserland zijn solocarrière. In menige hotelbar, dancing en restaurant was der ‘Frankie aus Holland’ een graag gezien muzikaal entertainer.
In de loop van de jaren ’80 werd Frank steeds meer de muzikale sfeerprofessional voor bijzondere gebeurtenissen en special privé partys. ‘Frankie’, werd op verzoek van Rein Sluik (Joop van den Ende management) veranderd in ‘Frank Wilson’. Door zijn veelzijdigheid/flexibiliteit/eigen spiegeldecor, licht en geluid werd hij vaak ingezet op de grote evenementen van alle vooraanstaande theater/organisatiebureau’s.
Bijzonder was zeker ook de meerjarige samenwerking met Ted Lion tijden het meerjarige kinderspektakel ‘Jeugdland’ in Ahoy Rotterdam. Het openingslied ‘Djing boem oh wat ’n pret met Frank en Ted’ heeft later op diverse landelijke locatie’s menig kinderhart doen kloppen.
In 1994 kreeg hij het verzoek de muzikale leiding van de jaarlijks terugkomende (‘verouderde’) Zonnebloem Theater Show op zich te nemen. De show onderging door de samenwerking van Esther Bronckhorst (Joop van den Ende producties), het Davris Regieteam (Ruud Davris/Martin Angevaere) en Frank Wilson een ware metamorfose. Om de kwaliteit en sfeer van het programma te waarborgen nam Frank gedurende 5 jaar zelfs de technische leiding (licht/geluid) en de taak ‘companymanager”op zich. Het programma werd een volwassen theaterproduct voor de oudere generatie met medewerking van diverse door Davris opgeleide multi-talenten, en bekende Nederlandse artiesten. Met name: Justine Pelmelay, Marco Bakker, Sandra Reemer, Danny de Munk, Lucie de Lange, Ernst Daniël Smid, Joke de Kruyff, e.a.
In 1997 werd Frank uitgenodigd de muzikale begeleiding van het ‘World Magic Championship’ in Dresden te verzorgen. Het werd een buitengewoon congres. Hij werd daar uitgeroepen tot ‘Bester Showbegleiter der Welt’. Frank Wilson is door de jaren heen een zeer gewaardeerde musicus in de internationale goochelwereld geworden.
In 1998 schreef Frank Wilson in samenwerking met Live Expressions tekst en muziek voor de wintershow van ‘Dolfinarium Harderwijk’. Mede door de muzikale begeleiding van Frank en zang van Lucie de Lange wordt het Kerstverhaal ‘De Winterwonderparel’ een groot succes. Deze productie werd drie jaar geprolongeerd en in november 2000 vanuit Amerika beloond met de prestigieuze ‘Big E. Award’,‘De mooiste show van de wereld’. Een gigantische opsteker voor Frank, Dolfinarium Harderwijk (Jeroen Zwartjes) en Life Expressions.
Dè kroon op de muzikale en vocale capaciteiten was wel de eervolle uitnodiging op 1 februari 2002 het muzikaal entertainment te mogen verzorgen tijdens het privéfeest t.g.v. het Koninklijk Huwelijk op 02-02-2002 van Prins Willem Alexander en Máxima Zorreguieta in de Amstel Club van het Amstel Hotel te Amsterdam.
De invitatie in 2004 voor het unieke ‘Monte Carlo Magic Stars’ in Theatre Pricesse Grace als animation musicale, is wederom een blijk van waardering, en vertrouwen in de muzikale duizendpoot Frank Wilson. De familie en gasten van Prins Reinier van Monaco bevestigde dit met een ovationeel applaus, en het verzoek tijdens het 20 jarig bestaan van het theater in 2005 nogmaals acte de présence te geven.
Inmiddels is het 2006 en staan er wederom enkele prachtige uitdagingen te wachten.
De pianist : speelt een scala van uiteenlopende muziekstijlen op de modernste ‘digital intelligent vleugel’.De vocalist : voorziet met zijn buigzame stem het genre muziek van de juiste interpretatie en/of sentiment.De entertainer : is gepassioneerd, scherpzinnig en zeer ervaren. De sfeer bepaalt welke stijl hij zich aanmeet.De componist : improviseert wanneer van toepassing composities en/of teksten toegespitst op het evenement.De musicus : overziet en kiest: easy listening, jazz, ballroom, rock, evergreens,……….up to date favourites.De technicus : draagt zorgt voor de prachtige orkestrale klankkleur het sfeervol decor en subtiele verlichting.
‘Een bijzondere muzikale en vocale traktatie met veel elan. Zijn gedrevenheid naar perfectie zorgt voor entertainment op hoog niveau.Kennis, improvisatietalent en jarenlange ervaring dragen bij de situatie van het moment te verrijken en kracht bij te zetten. Een solist met sublieme kwaliteiten’. 

Frank Wilson boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Frank Wilson.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Frank Wilson, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Frank Wilson en de eventuele overige kosten om een optreden van Frank Wilson mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Frank Wilson.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Frank Wilson. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Frank Wilson checken, een gratis optie plaatsen op Frank Wilson en de boeking(en) van Frank Wilson voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Frank Wilson, BOEKINGSBUREAU Frank Wilson, BOEKINGSBURO Frank Wilson, ENTERTAINMENTBUREAU Frank Wilson, ENTERTAINMENTBURO Frank Wilson, ARTIESTENBUREAU Frank Wilson, BOEKINGSKANTOOR Frank Wilson, IMPRESARIAAT Frank Wilson, MUZIEKBURO Frank Wilson, MUZIEKBUREAU Frank Wilson, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Frank Wilson, ARTIESTENBOEKINGSBURO Frank Wilson, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Frank Wilson.

 

Offerte Frank Wilson aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag