Ernst Daniel Smid

Eigenschappen Ernst Daniel Smid boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Op aanvraag

Ernst Daniel Smid boeken?

Ernst Daniel Smid boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Ernst Daniel Smid.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Ernst Daniel Smid.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Ernst Daniel Smid ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Ernst Daniel Smid plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Ernst Daniel Smid

Extra informatie Ernst Daniel Smid

De bariton Ernst-Daniël Smid, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd geboren in Enschede, en volgde zijn muzikale opleiding aan het voormalig Amsterdams Conservatorium. Hij studeerde solozang bij Erna Spoorenberg en volgde de opera opleiding o.l.v. Hans van den Hombergh en Max Dooyes. Sedert 1978 reisde hij als solist verbonden aan diverse operahuizen heel Europa door. Zijn repertoire is groot en bevat werken van alle grote componisten Verdi, Puccini, Rossini, Donizetti, Wagner, Mozart, Strauss, Sjostakovitsch, Tsjaikovski,etc. Sedert 1991 viel zijn kunnen op bij het grote publiek. Hij kwam, zag en overwon met zijn intense creatie van Javert in de musical Les Misérables.

Dit leverde hem uitnodigingen op naar London. Maar hij verkoos toch zijn door hem zo geliefde Nederland als werkterrein. De jaren daarop schitterde Ernst-Daniël Smid, ondermeer in Sweeney Todd A musical Century “the sound of Music”, “The Hired Man”, “Grace the Musical”. Toegankelijkheid, passie en gedrevenheid zijn synoniemen voor de naam Ernst-Daniël Smid. Bekend van zijn radio en TV uitzendingen en zijn talrijke concerten die hij in zijn inmiddels bijna 30-jarige theaterloopbaan heeft mogen verzorgen. Na een gedegen opleiding aan het Amsterdams Conservatorium bouwde hij zijn carrière geleidelijk op vanuit een klein theater tot en met het prestigieuze Carnegie Hall in New York. Zijn enorme succes met zijn deels door hemzelf ontworpen TV programma Una Voce Particolare stoelt dan ook voor een groot deel op de “aaibaarheid “ van de presentator. Ook het tv programma Wonderlijke Wegen, waarin hij op zoek gaat naar cultureel erfgoed in Nederland, mag zich op een groot publiek verheugen. Hierop volgend het tv programma Kaaskoppen Waterlanders, gebaseerd op de Canon van Nederland.

De liefde voor de klassieke muziek is niet ten koste gegaan van zijn liefde voor het Nederlandse lied..dat moge blijken uit de bijna gouden status die zijn verschenen Cd album ”Gevoel van Geluk” ten deel mocht vallen. Voor de liefhebbers mag het een geruststelling heten dat er een tweede album is verschenen getiteld “Als de dag van Toen”.

Ernst-Daniël Smid schuwt het contact met zijn publiek niet en zijn concerten zijn meer dan een aaneenschakeling van uiterst fraai gezang, maar meer een” huiskamerbelevenis”, waarbij hij zijn liefde graag toelicht. Zijn twee theatertournee’s zijn door pers en publiek alsmede de theaterdirecties enthousiast ontvangen. Ernst Daniël Smid heeft zijn passie voor de mens achter de componist en/of de zangers vastgelegd op Video/DVD en CD. De titelrol van Nabucco (2006) en de rol van Jago in de opera Otello (2007) zijn de meest recente operarollen.

Verder heeft hij o.a de volgende rollen op het repertoire: Figaro.. Barbier van Siviglia Wolfram Tannhäuser Graaf Almaviva ..Le Nozze di Figaro Yevgeni Onegin Onégin Luna.. Trovatore Don Giovanni..Giovanni Falke/Frank Fledermaus Sharpless.. Butterfly Valentin/Mefisto. Faust Don Carlo La Forza del Destino Musiklehrer Ariadne auf Naxos Germont.. La Traviata Belcore L’Elisir d’amore Sylvio I Pagliacci Henri. Der Opernball Homonay. Zigeunerbaron Ezio.. Atilla Toreador. Carmen Tarquinius.. Rape of Lucretia Ping.. Turandot Dandini La Cenerentola Georg Faust Dr Faustus..(C Boehmer) Morald.. Die Feen Graf Liebenau Der Waffenschmied.

Op 9 mei 2008 wordt Ernst Daniël Smid door burgemeester Schoenmaker geridderd in de Orde van Oranje Nassau bij gelegenheid van zijn 30-jarig artiestenjubileum. Hij krijgt deze onderscheiding omdat hij zich op exceptionele wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de klassieke muziek en zijn talent veel respect afdwingt en ook de manier waarop hij dat talent heeft ingezet voor de samenleving, zo meent de burgemeester.

Ook voor het feit dat Ernst via televisie- en radioprogramma’s als Una Voce Particolare en Muziek aan Tafel al jarenlang operette, opera en andere klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breed publiek. Een bijzondere prestatie in deze tijd van eendagsvliegen en populaire muziekprogramma’s als X-factor en Idols zo meent de burgemeester.

Daarnaast heeft Ernst Daniël Smid zich ook ingezet voor diverse goede doelen. Hij is ambassadeur van Stichting Weeshuis Egyam in Ghana en beschermheer van de Stichting Progeria.

Kortom Ernst-Daniël Smid…..U kunt er nog heel veel plezier mee beleven!

Ernst Daniel Smid boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Ernst Daniel Smid.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Ernst Daniel Smid, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Ernst Daniel Smid en de eventuele overige kosten om een optreden van Ernst Daniel Smid mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Ernst Daniel Smid.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Ernst Daniel Smid. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Ernst Daniel Smid checken, een gratis optie plaatsen op Ernst Daniel Smid en de boeking(en) van Ernst Daniel Smid voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

 

Offerte Ernst Daniel Smid aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag