Sprekers boeken BURO2010

Eigenschappen Dominique Lapierre boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

Dominique Lapierre boeken?

Dominique Lapierre boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Dominique Lapierre.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Dominique Lapierre.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Dominique Lapierre ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Dominique Lapierre plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie Dominique Lapierre

Bestseller auteur, weldoener, boeiend spreker met een tomeloze passie voor India

`The City of Joy’,  `Five past midnight in Bhopal’, `Freely on the Sovjet Roads?’. Het zijn maar enkele van de talrijke bestsellers van de hand van Dominique Lapierre. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben zijn boeken gelezen. En zijn erdoor geraakt, want Lapierre schrijft romans met een keiharde boodschap. Zo ook zijn nieuwste bestseller `Is New York Burning?’, dat hij voor het eerst na twintig jaar weer met zijn beste vriend Larry Collins schreef.  Dominique Lapierre is een ongelooflijk boeiend mens met een eindeloze liefde voor India.

Lapierre werd in 1931 in Parijs geboren. Zijn vader was diplomaat en zijn moeder journalist. Op zijn zeventiende verliet hij Parijs met $30 op zak, werkte aan boord van een schip en belandde uiteindelijk in Noord-Amerika, waar hij een reis van 30.000 kilometer maakte. Dit avontuur leidde tot zijn eerste bestseller: `A Dollar for a Thousand Miles’. Hij was toen nog geen achttien jaar. Op zijn 22e schreef Lapierre zijn tweede boek: `Huwelijksreis rond de wereld’. Niet vreemd, want hij was toen net getrouwd.

In 1954 moest hij in militaire dienst, waar hij de Amerikaanse soldaat Larry Colins leerde kennen. Zowel Collins als Lapierre belandden in de journalistiek. Collins als correspondent in Rome en later in het Midden Oosten voor United Press en vervolgens voor Newsweek. Lapierre werkte zo’n vijftien jaar voor het invloedrijke Paris Match en eigenlijk waren de twee vrienden jarenlang stevige concurrenten op journalistiek gebied. In 1962 kregen zij het idee om gezamenlijk een boek te schrijven en vier jaar later lag `Is Paris Burning’ in de winkels. Het werd een internationale bestseller, met tien miljoen verkochte exemplaren en uitgegeven in zo’n 30 verschillende talen. Het boek werd tevens verfilmd. Na een korte pauze volgde een groot aantal andere gezamenlijke werken, waaronder `Or I’ll dress you in the Mourning’, `O Jerusalem’, `Freedom at Midnight’ en `The Fifth Horseman’. Stuk voor stuk bestsellers, die over heel de wereld door miljoenen mensen zijn gelezen. Na bijna twee decennia onafhankelijk van elkaar te hebben gewerkt, in welke periode Lapierre eveneens tal van bestsellers het licht heeft doen zien, hebben de twee oud-journalisten met `Is New York Burning?’ de draad weer op magistrale wijze opgepakt.

Verteller voor het goede doel

Lapierre vertelt in drie kwartier meer dan de meeste mensen in een hele week. Hij is een begenadigd spreker en geeft zijn verhaal een geweldige inhoud door zijn eindeloze levenservaring. Geen wonder dan ook dat Lapierre wereldwijd een veelgevraagd spreker is.

In financieel opzicht wordt hij daar zelf overigens nauwelijks rijker van. Het grootste deel van de opbrengsten van zijn spreekbeurten gaat, evenals een groot deel van de royalty’s van zijn boeken, naar het City of Joy Aid in Calcutta, een non-profit humanitaire instelling die Lapierre samen met zijn vrouw heeft opgericht en ondersteunt. Lapierre en zijn vrouw geven hun ziel en zaligheid aan India. Zij hebben er onder meer voor gezorgd dat er vier hospitaalschepen in de Ganges delta kunnen varen om medische zorg te bieden aan 1 miljoen mensen. En City of Joy Aid doet veel meer. Deze unieke stichting in de grootste stad van India heeft zo’n 9.000 kinderen geholpen met lepra of andere ziekten, heeft in 1.200 dorpen tuberculose onderdrukt en heeft meer dan 540 drinkwaterbronnen aangelegd. In de afgelopen tien jaar heeft City of Joy Aid medische hulp geboden aan meer dan 5 miljoen patiënten, terwijl de vrouwen van zo’n duizend dorpen hebben kunnen leren schrijven.

De inmiddels 73-jarige Lapierre is zelf nog minstens vier keer per jaar in India, het land dat naast de meeste universiteiten ter wereld, een geweldig intellectueel potentieel en een bloeiende software industrie, ook een enorme armoede kent? Lapierre kan uren vertellen over de enorme schoonheid van India. Een land waar de mensen de gave hebben om tegenslagen het hoofd te bieden, keer op keer. “Ik heb veel meer van die mensen geleerd, dan zij ooit van mij zullen kunnen leren. Ik heb meer van hen ontvangen, dan ik hen ooit zal kunnen geven.”Stelt hij.

Behalve over India, kan Lapierre ook boeiend spreken over de wereldproblematiek, de verdeling tussen arm en rijk en bijvoorbeeld de terrorismedreiging in de VS, waarover hij tijdens de research voor zijn nieuwste bestseller ‘Is New York burning’ schokkende ontdekkingen heeft gedaan.

Dominique Lapierre boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Dominique Lapierre.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Dominique Lapierre, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Dominique Lapierre en de eventuele overige kosten om een optreden van Dominique Lapierre mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Dominique Lapierre.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Dominique Lapierre. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Dominique Lapierre checken, een gratis optie plaatsen op Dominique Lapierre en de boeking(en) van Dominique Lapierre voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Dominique Lapierre, BOEKINGSBUREAU Dominique Lapierre, BOEKINGSBURO Dominique Lapierre, ENTERTAINMENTBUREAU Dominique Lapierre, ENTERTAINMENTBURO Dominique Lapierre, ARTIESTENBUREAU Dominique Lapierre, BOEKINGSKANTOOR Dominique Lapierre, IMPRESARIAAT Dominique Lapierre, MUZIEKBURO Dominique Lapierre, MUZIEKBUREAU Dominique Lapierre, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Dominique Lapierre, ARTIESTENBOEKINGSBURO Dominique Lapierre, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Dominique Lapierre.

 

Offerte Dominique Lapierre aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag