Sprekers boeken BURO2010

Eigenschappen prof. dr. Paul Cliteur boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

prof. dr. Paul Cliteur boeken?

prof. dr. Paul Cliteur boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van prof. dr. Paul Cliteur.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van prof. dr. Paul Cliteur.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van prof. dr. Paul Cliteur ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van prof. dr. Paul Cliteur plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie prof. dr. Paul Cliteur

God houdt niet van vrijzinnigheid

Prof. dr. Paul Cliteur studeerde rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is tegenwoordig als hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap verbonden aan de Universiteit Leiden. Daarvóór was hij ook hoogleraar filosofie aan de Technische Universiteit Delft.

Hij is bij het grote publiek voornamelijk bekend van zijn artikelen in dag- en weekbladen en van zijn tv-columns in het programma Buitenhof.

Cliteur is ook bestuurlijk actief. Hij was onder meer voorzitter van het Humanistisch Verbond, lid van de redactieraad van het tijdschrift Rekenschap en bestuurslid van de Humanistische Omroep, lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken, plaatsvervangend lid van het Europees Waarnemingscentrum voor Racisme en Vreemdelingenhaat en lid van het Curatorium van het Wetenschappelijk Bureau van de VVD.

Cliteur schreef onder meer: ‘Humanistische filosofie’ (1990), ‘Rechtsfilosofische stromingen van de twintigste eeuw’ (1997), ‘De filosofie van mensenrechten’ (1997), ‘De filosofie van mensenrechten’, (1999) ‘Rechtsfilosofie, een thematische inleiding’ (2001), ‘Verscheidenheid en verdraagzaamheid. Op de bres voor tolerantie’, (2001) en ‘Inleiding in het recht’ (2001), ‘Darwin, dier en recht’ (2001) ‘Moderne Papoea’s’ (2002) en ‘Tegen de decadentie’, 2003 en ‘God houdt niet van vrijzinnigheid’ (2004).

Hij houdt zich bezig met de volgende onderwerpen:

I De multiculturele samenleving

Nederland is, net als andere samenlevingen, een multiculturele samenleving. Maar wat betekent dat eigenlijk? Moeten we daar blij mee zijn of is het een zorgwekkend verschijnsel? Hoe goed gaat het met de multiculturele samenleving? En wat kunnen we doen om deze in goede banen te leiden.

Zijn boek “Moderne Papoea’s” is aan deze problematiek gewijd. Ook in zijn bundel met columns vindt men opvattingen over de multiculturele samenleving.

II Hedendaags terrorisme

Door de moord op Theo van Gogh heeft Nederland kennis gemaakt met een vorm van terrorisme die wel wordt aangeduid als religieus-politiek terrorisme. Hoe serieus moeten we de dreiging nemen die daarvan uitgaat? Kunnen gewone burgers iets doen in de strijd voor het terrorisme? Of is dit een exclusieve taak voor de overheid? Wat zijn precies de plannen van de Nederlandse regering in het bestrijden van terrorisme en hoe realistisch zijn die plannen?

III Nederlandse identiteit en de democratische rechtsstaat

Nederland, zo werd vroeger gezegd, is een “constitutionele monarchie”. Dat wil zeggen dat Nederland geregeerd wordt door een koning, maar die is wel ondergeschikt aan de grondwet (constitutie). Tegenwoordig spreekt men liever van de “democratische rechtsstaat” als het ideaal van Nederland. Maar wat betekent dat? En hoe goed gaat het met onze democratie? Leggen onze bestuurders wel verantwoording af over wat zij doen? En hoe zou de Nederlandse democratie kunnen worden verbeterd.

IV Politiek-ambtelijke betrekkingen

De Ambtenarij wordt wel aangeduid als de “vierde macht”. Deze zou zich hebben losgezongen van de politiek verantwoordelijken. Daardoor is de bureaucratie niet meer goed beheersbaar. Wat zijn daarvan de oorzaken. Kan daar iets aan worden gedaan? En zo ja, wat?

V Grote filosofen

Grote filosofen als Plato, Aristoteles, Kant, Schopenhauer en Sartre hebben gedachten geventileerd die nog steeds van invloed zijn op ons huidige denken. Men kan ook nog steeds inspiratie opdoen uit het werk van belangrijke filosofen. Wat zijn de belangrijkste filosofen? En welke grote gedachten hebben zij geformuleerd?

VI Geloof, ongeloof en secularisatie

Sommige mensen geloven in God, anderen niet. Is het wel of niet geloven een kwestie van “gevoel” of van “persoonlijke visie”? Of kan men op redelijke gronden staande houden dat God wel of niet zou bestaan? Wat is precies de inhoud van de verschillende posities die men kan innemen: theïsme, atheïsme, agnosticisme? En is de ene beter dan de andere? Deze vragen hebben een hernieuwde actualiteit gekregen omdat we niet alleen in een multiculturele maar ook in een multireligieuze samenleving zijn komen te verkeren. Wat betekent dit precies? Kan ieder zijn eigen religieuze overtuiging als grondslag voor de publieke moraal blijven zien of moeten we een nieuw bezielend verband proberen te ontwikkelen?

VII Dierenrechten en mensenrechten

Mensen hebben rechten, dieren niet. Is dat moreel verantwoord of zal men over honderd jaar hoofdschuddend naar deze tijd kijken als een toestand van barbarij omdat wij de rechten van dieren niet hebben erkend zoals men in vroeger tijden slavernij gerechtvaardigd achtte? Sommige filosofen, zoals Jeremy Bentham, Peter Singer en Arthur Schopenhauer zien onze slechte behandeling van dieren als onze morele blinde vlek. Hoe overtuigend zijn die opvattingen?

prof. dr. Paul Cliteur boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van prof. dr. Paul Cliteur.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van prof. dr. Paul Cliteur, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van prof. dr. Paul Cliteur en de eventuele overige kosten om een optreden van prof. dr. Paul Cliteur mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van prof. dr. Paul Cliteur.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor prof. dr. Paul Cliteur. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van prof. dr. Paul Cliteur checken, een gratis optie plaatsen op prof. dr. Paul Cliteur en de boeking(en) van prof. dr. Paul Cliteur voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT prof. dr. Paul Cliteur, BOEKINGSBUREAU prof. dr. Paul Cliteur, BOEKINGSBURO prof. dr. Paul Cliteur, ENTERTAINMENTBUREAU prof. dr. Paul Cliteur, ENTERTAINMENTBURO prof. dr. Paul Cliteur, ARTIESTENBUREAU prof. dr. Paul Cliteur, BOEKINGSKANTOOR prof. dr. Paul Cliteur, IMPRESARIAAT prof. dr. Paul Cliteur, MUZIEKBURO prof. dr. Paul Cliteur, MUZIEKBUREAU prof. dr. Paul Cliteur, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU prof. dr. Paul Cliteur, ARTIESTENBOEKINGSBURO prof. dr. Paul Cliteur, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR prof. dr. Paul Cliteur.

 

Offerte prof. dr. Paul Cliteur aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag