Wieteke van Dort

Eigenschappen Wieteke van Dort boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Op aanvraag

Wieteke van Dort boeken?

Wieteke van Dort boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Wieteke van Dort.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Wieteke van Dort.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Wieteke van Dort ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Wieteke van Dort plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Bekijk optreden van Wieteke van Dort

Extra informatie Wieteke van Dort

Biografie Wieteke van Dort
Wieteke van Dort werd op 16 mei 1943 in Soerabaja, Indonesië geboren. Op 14 jarige leeftijd kwam zij met haar familie naar Nederland om zich in Den Haag te vestigen. Wieteke is daar tot op heden woonachtig.

Daarna speelde zij drie jaar lang samen met Willem Nijholt in de populaire kinderserie Oebele. Ook verwierf Wieteke grote bekendheid met andere kinderprogramma’s.

Over haar rollen als de Deftige Dame in de Stratemakeropzeeshow en als Titia Konijn in J.J. de Bom voorheen de Kindervriend wordt Wieteke nog steeds aangesproken door volwassenen die als kind van deze series hebben genoten.

Steeds werkten dezelfde mensen met elkaar. Regisseur Frans Boelen, componist Harry Bannink, het Schrijverscollectief: Willem Wilmink, Jan Riem, Ries Moonen, Karel Eykman en Hans Dorrestijn. Bij de kinderseries waren Wieteke, Aart Staartjes en Joost Prinsen het vaste drietal.

Toen volgden programma’s als Wij en de wereld en de Seniorenshow Dat ik dat nog mag meemaken. Ook kwam Wieteke op televisie als Tante Lien in de Late Late Lien Show van de VARA. Dat had verstrekkende gevolgen. Er kwamen drieduizend brieven na de eerste aflevering en tot op heden leeft Tante Lien voort.

Maar pas veel later, toen haar kinderen groter werden besloot Wieteke om af en toe ‘s avonds weer op te treden. Men vroeg telkens om Tante Lien dus in deze creatie bleef zij doorgaan. Zij speelde en zong op Pasar Malams, in theaters en op Indische feestavonden.

In 1977 kreeg zij de Zilveren Harp van de Stichting Conamus en in dat zelfde jaar werd ook de Seniorenshow Dat ik dit nog mag meemaken in Montreux op het Internationale Televisiefestival bekroond met de Persprijs.

In 1978 werd de eerste Lawaaipapegaaiplaat onderscheiden met een Edison.

In 1979 werd aan Wieteke door de Indische Kulturele Kring een Gouden Lotus uitgereikt en werd het programma J.J.de Bom/voorheen de Kindervriend bekroond met de Nipkowschijf, een onderscheiding die de gezamenlijke critici van kranten geven aan het beste televisieprogramma van het jaar. Bovendien stelde de Stichting Voor Het Kind (bekend van de kinderpostzegels) een nieuwe tweejaarlijkse prijs in: De Kinderkast, voor het beste kinderprogramma. Deze eerste Kinderkast ging naar het team van J.J.de Bom/voorheen de Kindervriend. Later kreeg Wieteke nog een Kleine Kinderkast en de AVRO Publieksprijs voor de plaat Kortjakje is weer beter. Ook Het Klokhuis is onderscheiden met een Kinderkast, de Nipkowschijf en vele andere prijzen.

Ook in de platenstudio’s heeft zij vele weken hard gewerkt aan een groot aantal die intussen veelal op CD zijn verschenen.

De Koempoelan van Tante Lien is een mooie weergave van de vroegere tv-shows. De plaat Weerzien met Indië is bekroond goud omdat er 50.000 exemplaren van verkocht zijn en is intussen ook op CD uitgekomen.

In september 1997 bestond Wieteke’s creatie Tante Lien 25 jaar. Polygram heeft voor dit heuglijke feit een verzamel dubbel CD uitgebracht onder de naam Wieteke van Dort 25 jaar Tante Lien. Trude van Waarden Producties stelde de bundel Lieve Luitjes, het liedjesboek van Tante Lien samen, met daarin teksten en muzieknotaties van 51 liedjes, oude krantenknipsel en sfeervolle foto’s.

Op 29 april 1999 heeft Wieteke van Dort een Koninklijke onderscheiding gekregen. Zij is geridderd in de Orde van Oranje Nassau. 
Wieteke van Dort boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Wieteke van Dort boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Wieteke van Dort.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Wieteke van Dort, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Wieteke van Dort en de eventuele overige kosten om een optreden van Wieteke van Dort mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Wieteke van Dort.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Wieteke van Dort. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Wieteke van Dort checken, een gratis optie plaatsen op Wieteke van Dort en de boeking(en) van Wieteke van Dort voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Wieteke van Dort, BOEKINGSBUREAU Wieteke van Dort, BOEKINGSBURO Wieteke van Dort, ENTERTAINMENTBUREAU Wieteke van Dort, ENTERTAINMENTBURO Wieteke van Dort, ARTIESTENBUREAU Wieteke van Dort, BOEKINGSKANTOOR Wieteke van Dort, IMPRESARIAAT Wieteke van Dort, MUZIEKBURO Wieteke van Dort, MUZIEKBUREAU Wieteke van Dort, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Wieteke van Dort, ARTIESTENBOEKINGSBURO Wieteke van Dort, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Wieteke van Dort.

 

Offerte Wieteke van Dort aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag