Ruim 14 jaar werkte Bob bij Vanderkolk Groep. Hier organiseerde hij talloze feestelijke en zakelijke evenementen voor uiteenlopende bedrijven en A-merken.
Na de overname van Vanderkolk Groep door Arjan van Dijk Groep stapte Bob eind 2005 over naar The Entertainment Group in de functie van Business Manager Events.
In 2006 wordt Bob verantwoordelijk voor de oprichting en het dagelijkse management van Nederlands grootste entertainmentboekingsdivisie met circa 140 bekende personalities en artiesten. In deze periode ontwikkelt Bob (samen met Natalie Schipper) ook de bekendste online portal voor artiesten. Begin 2008 stapt Bob over naar de corporate sales afdeling waar sponsoring en merkactivatie voor en door merken, artiesten en personalities aan de orde was.
Daarnaast onderhield hij contacten met b-to-b key accounts, ministeries, horeca, attractieparken, cateraars, hotelketens en vele andere partijen uit de events- & leisure-industrie.

In 2010 combineert Bob zijn kennis en netwerk binnen zijn eigen artiesten- & evenementenbureau BURO2010 BV. In 2010 sluit zich daar de joint-venture AAA2010 BV bij aan. Daarmee is een zeer sterk en eigentijds collectief ontstaan in de entertainmentbranche waar artiesten -zowel in het openbare als besloten circuit- hun voordeel mee doen als het gaat om de exploitatie van hun boekingen, managementzaken en merk-koppelingen. Ook de feestelijke- en zakelijke events die BURO2010 tot op heden realiseerde zijn bijzonder en spraakmakend.

Gerard van der Kolk is de oprichter en voormalig eigenaar en directeur van Vanderkolk Groep te Hilversum. Dit bedrijf is enkele jaren geleden verkocht aan de Arjan van Dijk Groep.
Gerard heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de evenementen- & entertainmentbranche.
Talloze artiesten en bands werden de afgelopen 35 jaar dan ook door Gerard begeleid en honderden evenementen, zowel zakelijk als feestelijk, werden met veel succes gerealiseerd. Hierdoor is een zeer ruime ervaring ontstaan met vertrouwde partners en een keur aan tevreden artiesten en klanten.