Eigenschappen Stephan Sanders boeken

Prijs
Op aanvraag
Tijdsduur
In overleg
Geluid
Exclusief

Stephan Sanders boeken?

Stephan Sanders boeken of inhuren voor een optreden?

BURO2010 is Nederlands grootste artiestenbureau waar u alle artiesten direct en online kunt boeken tegen de laagste prijzen. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het boeken van Stephan Sanders.

Wij informeren u binnen één dag over de beschikbaarheid en de prijs van Stephan Sanders.

Boeken via BURO2010: direct, snel, duidelijk en voor de beste prijs!

Wilt u gratis een offerte van Stephan Sanders ontvangen, beschikbaarheid opvragen, en/of direct een vrijblijvende optie in de agenda van Stephan Sanders plaatsen?

Bel of mail ons direct

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Prijzen zijn exclusief BTW.

Onze werkwijze,
uw voordeel

Vind een artiest
Check prijs en beschikbaarheid
Plaats gratis optie
Bevestig de boeking
Ontvang het contract
Teken en retourneer het contract

Extra informatie Stephan Sanders

Veelzijdig schrijver en journalist

Stephan Sanders bezocht het gymnasium in Oldenzaal en studeerde Politieke Wetenschappen en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1987 studeerde hij af als doctorandus in de Politicologie met als bijvak Cultuurfilosofie. Vanaf 1985 was hij in de weer als freelance journalist en opiniemaker, voor onder andere `Elsevier’, `De Haagse Post’, `De Groene Amsterdammer’ en `Het NRC Handelsblad’.

Vanaf 1986 tot 1991 werkte hij als redacteur van de Groene Amsterdammer, onder hoofdredactie van Martin van Amerongen. Hij schreef veel artikelen over de multiculturele samenleving, de ‘botsing der culturen’, de ‘Rushdie Affaire’, literatuur, politiek, filosofie en sociologie. Daarnaast was hij ook werkzaam als radio- en televisiepresentator, voor diverse omroepen, waaronder ‘Ophef en Vertier’ VARA, VPRO Buitenland, KRO met Theo Stokkink, NOS, IKON en RVU. Hij presenteerde hier verschillende tv-programma’s, waaronder `TV 3’, `De Rechtbank’ en `Portretten van buitenlandse schrijvers’.

In 1991 vertrok Stephan Sanders voor een jaar naar de Verenigde Staten, als ‘writer in residence’ in Minneapolis, op uitnodiging van het Literair Productie Fonds en de University of Minnesota. Hij gaf lezingen aan diverse Amerikaanse universiteiten en publiceerde een aantal Engelstalige verhalen in literaire bladen daar.

In 1992, na terugkomst in Nederland, werd hij vaste columnist en essayist voor de Volkskrant, wederom gecombineerd met radio en televisiewerk. Hij presenteerde `Het Blauwe Licht’ (VPRO) en `Met het oog op Morgen’ (NOS). In 1994 was hij deelnemer aan het `IOWA writing program’, in Iowa City in Amerika, gedurende een periode van vier maanden. Vanaf 2001, werkte Stephan Sanders als vaste columnist en huis essayist van `Vrij Nederland’, met maandelijkse columns voor andere bladen en periodieken (onder andere `Onze Wereld’, `MAN’ en `magazine U UWV’).

In 1989 publiceerde hij het eerste van een zevental boeken, naar aanleiding van de zogenaamde `Rushdie Affaire’. ‘Gemengde ervaring, gemengde gevoelens’, de Balie, Amsterdam. Naar aanleiding van deze eerste publicatie ontving hij het Charlotte Kohler stipendium, als meest veelbelovende essayist van dat jaar.

Andere boeken van Stephan Sanders zijn:

‘Ai Jamaica, verhalen’ (1991)

‘Connie Francis of de onschuld van Amerika’ (1992)

‘Buitenwacht’, essays, 1995

‘De grote woede van M.’ novelle, ook vertaald in het Engels.

‘Liefde is voor Vrouwen.’ roman, (2001)

‘Binnenstebuiten, over politiek, personae en het persoonlijke’, (2005)

Zon, zee, oorlog,. reisverhalen, 2007

met Arie Boomsma ‘De man en zijn lichaam’ over innerlijk en uiterlijk, 2010

Met het oog op Klassiek, columns over muziek, 2010

Momenteel werkt Sanders als columnist en essayist voor diverse kranten en bladen, als radiopresentator van het bekende avondprogramma ‘Met het Oog op Morgen’, en als gastspreker voor diverse fora. Ook heeft hij een aantal gastdocentschappen vervuld aan Nederlandse universiteiten, te weten Gastschrijver in Groningen, en Gastdocent Beeld en Tv-Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (2002).

Zijn laatste luisterboek ‘Met het oog op Klassiek’, waarin ook twee cd’s zijn opgenomen, gebruikt Sanders ook om lezingen te geven voor diverse beroepsgroepen, die hij aan de hand van klassieke muziekfragmenten tracht te duiden en te typeren.

Daarnaast heeft hij twee toneelmonologen en een theaterstuk geschreven:

`Mijn grote, sterke vriend’, de Balie, 1997 (verschillende uitvoeringen)

`TUUR’, een monoloog over de bokser Regilio Tuur, Cosmic Theater Amsterdam, 2004.

‘Afgerost’, jongerentheater, uitgevoerd door Hal4/Lef in Rotterdam, en sindsdien op tournee door het hele land.

Stephan Sanders boeken? Informeer vrijblijvend naar de boekingsmogelijkheden van Stephan Sanders.

Wilt u extra boekingsinformatie ontvangen over het boeken of inhuren van Stephan Sanders, neem dan gerust contact met ons op.
Onze accountmanagers informeren u graag, gratis en vrijblijvend over de meest actuele prijs van Stephan Sanders en de eventuele overige kosten om een optreden van Stephan Sanders mogelijk te maken (o.a. podium, techniek, optionele verzekering, btw-%).
BURO2010 is het directe en officiële boekingskantoor voor de boekingen van vele andere bekende artiesten, sprekers, sporters en overig entertainment. Artiestenburo2010.nl is tevens boekingsbureau van Stephan Sanders.
Wij staan in direct contact met alle artiestenmanagements en kunnen u binnen een dag voorzien van een offerte voor Stephan Sanders. Uiteraard kunnen wij voor u ook de beschikbaarheid van Stephan Sanders checken, een gratis optie plaatsen op Stephan Sanders en de boeking(en) van Stephan Sanders voor u administreren en bevestigen middels een contract (geen extra boekingskosten!).

Wilt u meer artiesten boeken, ander entertainment inhuren, of zoekt u een professionele partner voor de regie, productie en totaalorganisatie van uw event? Laat u vrijblijvend informeren via: info@buro2010.nl – 036-7600140.

MANAGEMENT Stephan Sanders, BOEKINGSBUREAU Stephan Sanders, BOEKINGSBURO Stephan Sanders, ENTERTAINMENTBUREAU Stephan Sanders, ENTERTAINMENTBURO Stephan Sanders, ARTIESTENBUREAU Stephan Sanders, BOEKINGSKANTOOR Stephan Sanders, IMPRESARIAAT Stephan Sanders, MUZIEKBURO Stephan Sanders, MUZIEKBUREAU Stephan Sanders, ARTIESTENBOEKINGSBUREAU Stephan Sanders, ARTIESTENBOEKINGSBURO Stephan Sanders, ARTIESTENBOEKINGSKANTOOR Stephan Sanders.

 

Offerte Stephan Sanders aanvragen bij BURO2010:

Wij helpen u graag
bij uw boeking

Het grootste aanbod
Laagste prijs
Boek direct
Offerte binnen 1 dag